A szövetségről

A szövetségről

A szövetségről

A Magyar Franchise Szövetség 1991-ben alakult meg, a franchise vállalkozói közösség érdekképviseleti szervezeteként. A Szövetség iránymutató alapdokumentumként alakuló közgyűlésén lefektette Alapszabályát, valamint elfogadta az Európai Franchise Szövetség Etikai Kódex-ét, ami részletesen meghatározza, hogy mely vállalkozások számítanak franchise vállalkozásnak és melyek nem.

Magyarországon a franchise hálózatok működésének etikus volta felett a Magyar Franchise Szövetség őrködik. Feladatának tekinti azt, hogy a franchise piac folyamatos bővülésének elősegítése és támogatása mellett a Franchising Etikai Kódexét valamennyi hálózat a működése részévé tegye. Az etikai szabályok, az üzleti szokások és a vonatkozó jogszabályok érvényre juttatása mellett sokrétű érdekképviseleti, oktatási, ismeretterjesztési tevékenységet is végez, ami a franchise vállalkozási forma hatékony érvényesülését van hivatva támogatni Magyarországon.
A Magyar Franchise Szövetség több évtizedes ebbéli tevékenységét mind hazánkban, mind az Európai Franchise Szövetség és a Világ Franchise Tanács tagjaként széleskörű elismertség övezi.

A Szövetség általános céljai a következők:

  • szervezi és összefogja a franchise vállalkozási formában tevékenykedő vállalkozásokat,
  • elősegíti a franchise vállalkozások működésének általános feltételrendszerét,
  • képviseli a franchise vállalkozások érdekeiket szakmai és érdekérvényesítési szempontok szerint,
  • elősegíti a franchise típusú szabad vállalkozást,
  • elősegíti az etikus franchise vállalkozási forma érvényesülését Magyarországon,
  • elősegíti és kezdeményezi a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztését.

 

A Magyar Franchise Szövetség legutóbbi felmérése szerint, napjainkban a hazánkban működő 350 franchise hálózat hozzávetőlegesen közel 20.000 átvevő partnerén keresztül 100.000 főnek biztosít állandó munkahelyet. A Magyar Franchise Szövetség nagyon intenzív nemzetközi kapcsolatokat ápol az Európai Franchise Szövetséggel és a Világ Franchise Tanáccsal. A szövetség több tagja intenzív terjeszkedést folytat a szomszédos országokban és több nagy hazai franchise hálózat meghatározó jelenléttel bír külföldön: DIEGO, Fornetti.

A Szövetség 60 rendszergazda tagjának adatai

A tagok egységeinek száma összesítve több, mint 8000
A tagok egységeiben foglalkoztatottak száma több, mint 65 000 fő

A Magyar Franchise Szövetség tagjai között megtalálhatóak az induló hálózatoktól kezdve a legsikeresebb franchise rendszerek hazánkban, például Duna House, Otthon Centrum, BENU Gyógyszertár, COOP, DIEGO, Oázis Kertészet, Herbária, Fornetti, Alma Gyógyszertárak, BioHair, Borháló, Alpha Zoo, BÁV stb.

Cikkek

Nyissa meg saját BioHair fodrászatát!

Az országos lefedettséggel rendelkező, folyamatosan bővülő BioHair franchise hálózat új szalonok nyitásához vállalkozó partnereket keres Budapesten és vidéken is! További információkért látogasson el a www.biohair.hu/franchise

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu