Az év legnagyobb magyar élelmiszer-ipari beruházásaként értékelte a Fornetti új, kiskunfélegyházi üzemét a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor szerint a cég jó példa a magyar élelmiszerexportra, mert termékeik több mint 20 országba jutnak el – olvasható a Magyar Nemzet weboldalán.
– Rengetegen termelnek Magyarországon a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban egyaránt, de fontos az, hogy a fogyasztóhoz alkalmazkodjunk. Ő dönt, az ő szokásai, tudatossága határozza meg a piacot a jelen pillanatban és a jövőben is. Látom azt a kreativitást, ami megnyilvánul a funkcionális élelmiszerekkel kapcsolatban: a magyaros fűszerek alkalmazásával, az egyedi magyaros jelleg megőrzésével, a mangalicazsír felhasználásával éppúgy, mint a csicsóka alkalmazásával az ételeknél. Óriási tárháza van az ízeknek, ez a választékosság ma már alapvető feltétel, hogy piacon tudjunk maradni – jelentette ki Fazekas Sándor.
A cég saját tőkéből valósította meg az egymilliárdos beruházást, ahol az eddig megszokott termékek mellett új technológiák és árucsoportok is megjelennek. Mindez szinte kizárólag Magyarországon megtermelt alapanyagból készül.
balról Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter, mellette Palásti József a Fornetti alapítója
– Itt most olyan tudásokkal, potenciálokkal egészültünk ki, amikkel most már mi is az eddigi szándékainkat kiszélesítve a funkcionális élelmiszerek irányába tudjuk terelni még intenzívebben a termékeinket. Ez minket kritikaként nem teljesen jogosan, de ért, és ez ellen akarok mindent megtenni, mert igenis azt mondom, hogy az élelmiszer-vertikum felelős a népegészségügyért. Ebben mi eddig is elöl jártunk, ehhez volt ez a mai nap egy közös üzenet a kereskedőpartnereinkkel, a beszállítóinkkal, a mi koordinálásunkban – mondta Palásti József cégtulajdonos.
A beruházással az üzemben 50, a megnövekedett alapanyagigény miatt a beszállítóknál és a kereskedelmi láncban további 200-300 munkahely jön létre.
mno.hu