Franchising In Eastern Europe – A kelet-európai franchise szektor helyzete

Franchising In Eastern Europe – A kelet-európai franchise szektor helyzete

Franchising In Eastern Europe – A kelet-európai franchise szektor helyzete

Az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem gondozásában 2018 nyarán Franchising in Eastern Europe – Yesterday, Today, Tomorrow címmel megjelent egy, a franchise kelet-európai szerepét és pillanatnyi helyzetét taglaló angol nyelvű kiadvány.
A könyv nemzetközi együttműködés eredménye, szerzői nem csupán saját hazájukban, hanem a nemzetközi franchise világában is elismert, meghatározó szereplők.
A kötet első két fejezete tisztázza a franchise-al kapcsolatos alapfogalmakat, taglalja jelentőségét, eredményeit, az új vállalkozások létrehozásának, az üzletág növekedésének legfontosabb módjait a régióban, illetve bemutatja a franchise-szabályozás legfrissebb változásait világszerte.
A könyveben szereplő hat országban a franchise a fejlődés különböző fázisaiban van jelen. Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szlovénia, Szerbia és Macedónia egy-egy fejezet témáját képezi a kiadványban, melyeket az adott országok vezető franchise szakemberei írtak.
A Magyarországra vonatkozó rész szerzője dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára. A fejezetben bemutatkozik a Magyar Franchise Szövetség, valamint a legjelentősebb magyar hálózatok – DIEGO, BUBBLES, Logiscool, Duna House, Fornetti – melyek a régióban már meghatározó szerepet töltenek be, vagy épp a nemzetközi terjeszkedés útjára készülnek lépni. Ezen kívül szó esik benne még a franchise magyarországi tendenciáiról és a fejlődés jövőbeni lehetőségeiről is.
A könyv az eddigieken túl tárgyalja a Franchise Etikai Kódex kérdését is, mely alapvető fontosságú a franchise üzletág további kelet-európai fejlődésében.
A könyv e-book változata megrendelhető az alábbi elérhetőségen:
Franchising in Eastern Europe – Yesterday, Today, Tomorrow
Megjelent 2018-ban a Josip Juraj Strossmyer University of Osijek Fakulity of Economics in Osijek gondozásában.
Szerzők: Mirela Alpeza, Jovanka Damoska Sekuloska, Aleksandar Erceg, Tamara Kerković Milenković, Ljiljana Kukec, dr Mandel Katalin, Igor Pavlin, Marica Vidanović, Marta Ziółkowska
SHARE THIS POST

Cikkek

Nyissa meg saját BioHair fodrászatát!

Az országos lefedettséggel rendelkező, folyamatosan bővülő BioHair franchise hálózat új szalonok nyitásához vállalkozó partnereket keres Budapesten és vidéken is! További információkért látogasson el a www.biohair.hu/franchise

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu