Két magyar hálózat is elnyerte az európai franchise díjat

Két magyar hálózat is elnyerte az európai franchise díjat

Két magyar hálózat is elnyerte az európai franchise díjat

Az Európai Franchise Szövetség (EFF) idén először hirdette meg Európai Franchise Díj pályázatát, amelyen számos Európai franchise hálózat megmérettette magát. 

A nyertesek között két magyar franchise is helyet kapott: 

  • International Brand (Nemzetközi Márka): Logiscool
  • Emerging Brand (Feltörekvő Márka): Makery DIY

 

Öt kategóriából kettőt is Magyarország nyert, ami az ország, valamint a hálózatok méretéhez képest is kiemelkedő eredmény. Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára is tagja volt a 4 tagú zsűrinek.

A díjátadó gálára szeptember 19-én került sor Brüsszelben. A hat fős szakértői zsűri öt kategóriában várta tizenkét európai ország (Belgium, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Horvátország, Németország, Magyarország, Hollandia, Portugália, Spanyolország, Svédország és Törökország) szövetségei által 2021-ben díjazott és delegált vállalatokat.

A Logiscool franchise sikerére már korábban is sokan felfigyelhettek Magyarországon. Az élményalapú programozást és a digitális írástudást oktató iskolahálózatot idén már harmadszorra díjazták a sikeres külföldi terjeszkedésért. A Logiscool igazi sikertörténet: a franchise modellnek köszönhetően mára már 5 kontinens 35 országában, több mint 170 ezer diák kezdett el itt programozni. Csitári Gyula, a Logiscool társalapítója és egyben a terjeszkedésért felelős ügyvezető az eredmény titkát a folyamatos fejlesztésben, valamint a pontosan kidolgozott koncepcióban látja:

„Szerencsére a nemzetközi piacon is látják, hogy nagyon magas színvonalú az oktatási programunk: minden korosztálynak és tudásszintnek a megfelelő tananyagot a legjobb módszerrel tanítjuk. Emellett kiemelkedő a kommunikációs stratégiánk, valamint a franchise menedzsment rendszerünk is.”

Dr Breuer Anita, a Logiscool társalapítója és ügyvezetője hozzátette:

„A Logiscool módszerével partnereink a nemzetközi piacon tapasztalt gyors sikert országon belül is el tudják érni.  Ez ugyanis egy olyan franchise koncepció, amire nem csak mi, hanem ők is rettentő büszkék. Emellett a szülők részéről is egyre nagyobb az igény a programozás oktatás és a digitális írástudás fejlesztése iránt. Nagyon örülünk, igazán megtisztelő ez a rangos díj: az elmúlt 8 év munkájának elismerése, igazi inspiráció a következő évekre.”

A Makery koncepció lényege, hogy az éttermekbe betérő vendégek éttermi keretek között, saját maguknak készítik el a kiválasztott ételeiket. A 2016-ban alapított hálózat Budapest mellett már Pozsonyt és Bécset is meghódította.

Cikkek

2024-ben újra franchise kiállítás lesz Budapesten

Sokan gondolkoznak azon, miként kerülhetnének ki az alkalmazotti létből és válhatnának saját főnökükké. Egy vállalkozás elindítása nagyon sok előkészületet igényel, bonyolult és kockázatos folyamat. Nem

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu