Ázsia várja a franchise koncepciókat a világ minden részéről

Ázsia várja a franchise koncepciókat a világ minden részéről

Ázsia várja a franchise koncepciókat a világ minden részéről

Tajvanban idén ősszel ismét megrendezésre kerül Ázsia legnagyobb franchise kiállítása és konferenciája.
Ezen kívül idén Tajvan ad otthont a világ két rangos franchise találkozójának is. Szeptember 23-án az Asian-Pacific Franchise Council, 24-25-én pedig a World Franchise Council őszi ülésének ad otthont. Szeptember 26-29-ig kerül megrendezésre a tajvani Nemzetközi Franchise Kiállítás. Az eseményekre Tajpejben kerül sor.
A tajvani szövetség 297 taggal a világ egyik legtöbb tagot számláló Franchise Szövetsége. A tagok közel 60 %-a franchise rendszergazda, ebből 150 tengerentúli koncepció.  A kiállítás a szövetség saját szervezésben valósítja meg és 2000 óta a legnagyobb franchise kiállításnak számít Ázsiában.
Tajvanban meghaladja a franchise hálózatok száma a 2.300-at, amelyek több mint 120.000 outletet működtetnek, ezzel 6,5 milliárd USD forgalmat indukálva. A franchise szektor több két millió embert foglalkoztat.

A legutóbbi 2012-ben készült tanulmány szerint a szektorok megoszlása

Tajvan egy csendes-óceáni sziget Kína partjaitól kb. 200 km-re délkeletre. A szigetet északról a Kelet-kínai-tenger, keletről a Fülöp-tenger, délnyugatról a Dél-kínai-tenger határolja. Tajvan keleti része hegyvidék, mely a szigetnek kb. kétharmadát foglalja el, nyugat felé síkság terül el. Taiwan népessége 23 millió fő, beszélt nyelvek: mandarin, tajvani, hakka és angol. Területe 34.507 km2. Télen a hőmérséklet 15-20 C, nyáron 28 C körül van. Tajvan szigete napos tengerpartokat, erdőkben gazdag hegyeket, csendes vidékeket kínál.
A kínai és japán örökségből származó templomok és műemlékek keverednek a felhőkarcolókkal a városokban, amelyek hajnalig mozgásban vannak. Nemzetközi konferenciák, fesztiválok, bőséges hőforrások, élvezetes étkezések.
Taipei az egyik legkedveltebb konferencia helyszín Ázsiában, itt található a világ egyik legmagasabb épülete is.
A szigeten könnyű a közlekedés, a gyorsvasút 2 óra alatt elviszi az utasokat a sziget északi partjáról délre. Taiwanban a legmagasabb az egy főre jutó mobil előfizetések arány. A lakosság 70 %-a rendelkezik az otthonában internettel, és 80 %-ának van számítógépe.
Tajvan politikai helyzete nem teljesen tisztázott. A Kínai Népköztársaság a területéhez tartozónak tekinti, és nem ismeri el létező államként a Kínai Köztársaságot, ami Tajvanon kívül még három kisebb szigetből áll.
Szerző: M. K.

Cikkek

Biatorbágyon nyílik a 15. Stilianos Babauszoda

Tovább terjeszkedik a Stilianos Babauszoda hálózat. Június második felében a hálózat tizenötödik egysége nyitja meg medencéit a kisgyermekek és szüleik előtt Pest megye egyik legnépszerűbb

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu