Aziz Hashim Pakisztánból emigrálva a világ egyik legnagyobb multi-brand átvevőjévé vált

Aziz Hashim Pakisztánból emigrálva a világ egyik legnagyobb multi-brand átvevőjévé vált

Aziz Hashim Pakisztánból emigrálva a világ egyik legnagyobb multi-brand átvevőjévé vált

https://www.franchise.hu/hirek/szovetsegi-hirek/%C3%89vtizedeken_%C3%A1t_a_franchise_szolg%C3%A1lat%C3%A1ban_-_Aziz_Hasim

Aziz Hashim Pakisztánban született Londonban nőtt fel és 13 éves korában költözött az Egyesült Államokba, Los Angelesbe, nagybátyjához, aki ott egy Burger King étteremet üzemeltetett. Tizennégy évesen már dolgozott, belépő szintű munkatársként takarította az asztalokat és a padlót. Nyolc évet dolgozott itt, végigjárva a szokásos munkatársi szinteket, majd felvételt nyert egyetemre, ahol villamosmérnöki diplomát szerzett.
Mérnöki karrierje azonban néhány hónapig tartott csak, mivel rájött, hogy a rengeteg tapasztalat, amit munkája során szerzett, az a franchise területén hozhat neki továbblépést és sikereket. Egyetemi évei után feleségével Atlantába költözött ahol és rövid idő alatt meg is szerette a várost. Felismerve a lehetőséget, hogy eljött az idő saját tervei megvalósítására, az Atlantai olimpiát megelőzően a KFC éttermelánchoz csatlakozva megnyitotta első éttermét a 61. utcában. A helyválasztás nagyon szerencsésnek bizonyult, mivel a közeli Georgia Egyetem diákjai közkedvelt találkozóhelyévé vált.
A diákok nem csak enni jártak az étterembe, hanem dolgozni is. A KFC étterem sikeres volt, így lehetőség adódott a fejlődésre is. Ennek első állomása egy Subway étterem megnyitása volt az út túloldalán. Ezt hamarosan további éttermek követték, Taco Bell, Pizza Hut, Moe Southwest Grill, Peachtree Street.
Mindez oda vezetett, hogy Aziz Hashim az egyik legnagyobb multi-brand átvevőjévé vált az USA-ban. Atlanta után más városokban is megvetve a lábát, újabb és újabb éttermeket nyitva. Aztán már az az idő is elérkezett, amikor úgy érezte, hogy az Egyesült Államok területéről kilépve, külföldre is kiterjesztette gazdasági érdekeit. Afrikára esett a választása, ahol már több magához hasonló rendszergazdával közösen építette ki franchise üzlethálózatát.
Jelenleg  Aziz Hasim a legnagyobb multi –brand üzemeltető az Egyesült Államokban. Társtulajdonosa a NRD Capital Holdingnak, amely az egyik legjelentősebb franchise tőkebefektető cég az USA-ban. Néhány éve bekerült a Nemzetközi Franchise Szövetség elnökségébe, ahol 2015-ig elnöki posztot töltött be. 
Az NRD Capital Holding olyan franchise lehetőségeket keres, amelyeket befektetőként támogatni tud és ezzel is új lendületet tud biztosítani olyan hálózatoknak, amelyekben kiaknázatlan lehetőségeket vélnek felfedezni. Tapasztalatával, megszerzett tudásával sok márkát tudott elindítani és fejlődésükben segíteni.
Aziz és felesége küldetésének érzi, hogy a megszerzett tudásukat mások, jellemzően fiatalok szolgálatába állítsa, ezért a Robinson College of Business egyetemen fakultációt vezetnek, melynek célja, hogy minél több képzett fiatal kerüljön ki a franchise szektorba.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu