A Magyar Franchise Szövetség vezetői is elkísérték Orbán Viktort, az üzletemberi delegációval Kazahsztánba

A Magyar Franchise Szövetség vezetői is elkísérték Orbán Viktort, az üzletemberi delegációval Kazahsztánba

A Magyar Franchise Szövetség vezetői is elkísérték Orbán Viktort, az üzletemberi delegációval Kazahsztánba

A keleti nyitás újabb jelentős sikerének tartja Orbán Viktor miniszterelnök az általa vezetett magyar kormányzati-üzleti delegáció pénteken zárult, kétnapos kazahsztáni látogatását. Programjának végén a kormányfő találkozott Nurszultan Nazarbajev kazah államfővel, akivel a két ország közötti hosszú távú stratégiai együttműködésben állapodtak meg.

“A mostani látogatás a keleti nyitás politikájának újabb jelentős sikere, mert egy feltörekvő, a következő évtized egyik vezető gazdasági erejével sikerült stratégiai mélységű együttműködést kialakítani” – értékelte a kazah vizitet az MTI-nekOrbán Viktor az Asztanából hazafelé tartó repülőn.

Kazahsztáni útjának utolsó programjáról, a Nurszultan Nazarbajev elnökkel folytatott – eredetileg félórásra tervezett, ám végül több mint egyórás – megbeszéléséről szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatta az MTI-t, közölve, hogy a két vezető megállapodott a két ország közötti hosszú távú stratégiai együttműködésben.

Megállapították, hogy a két állam szoros baráti viszonyban áll egymással, és egyetértettek: “itt az ideje annak, hogy a stratégiai szövetséget a gazdasági együttműködés konkrétumaira fordítsák le”. Különösen az energiaszektor, az építőipar, a mezőgazdaság és az egészségügy területén kínálkozik lehetőség a széles körű együttműködésre – ismertette Szijjártó Péter.

A népes magyar kormányzati-üzleti delegáció csütörtökön és pénteken tárgyalt Asztanában. Az első nap ülést tartott a magyar-kazah kormányközi gazdasági együttműködési bizottság, második nap pedig üzleti fórumot tartottak a kazah fővárosban, ahol Orbán Viktor az államfő mellett megbeszélést folytatott az ország kormányfőjével is.

A kormányfő asztanai látogatásának része volt egy üzleti fórum, vállalkozók részvételével mindkét országból. Ebben az üzleti delegációban részt vett a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin, és Kiss László elnökségi tag, a DIEGO Kft. franchise igazgatója.

Az 1991-ben függetlenné vált, kőolajban, földgázban gazdag ország és Magyarország között eddig nem voltak túl gyakoriak a felsőszintű látogatások. Hivatalos látogatáson kazah kormányfő utoljára 1996 októberében járt Magyarországon,Akedzsan Kadzsegeldint fogadta Göncz Árpád köztársasági elnök és Horn Gyula miniszterelnök is. A látogatás során aláírták a közúti és árufuvarozási egyezményt, a vízumegyezményt, valamint a szervezett bűnözés, a terrorizmus és a kábítószer-kereskedelem elleni együttműködésről szóló megállapodást.

Forrás: bhz kho; MTI; napi.hu

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban megszervezi a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést ad a résztvevőknek a franchise hálózatok

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu