A Magyar Franchise Szövetség és a K&H Bank stratégiai együttműködése

A Magyar Franchise Szövetség és a K&H Bank stratégiai együttműködése

A Magyar Franchise Szövetség és a K&H Bank stratégiai együttműködése

Idén januárban stratégiai együttműködést kötöttünk a K&H Bankkal, melynek keretén belül szakmai segítséget nyújtunk egymásnak és partnereinknek. A K&H Bank kollégái már bemutatkozási lehetőséget kaptak a Franchise Börze rendezvényünkön.

A K&H Bank képviseletében Kovács Viktor Zoltán igazgatót, a K&H kkv marketing főosztály vezetőjét kérdeztük az együttműködés céljáról, valamint a szövetségen keresztül elérhető banki kedvezményekről.

Franchise szöv.: Milyen lehetőségeket láttok a Franchise Szövetséggel való együttműködés kapcsán?

KVZ: Egy jól működő franchise hálózat garancia a sikerre, hiszen a már bejáratott üzleti koncepció, a kiépített disztribúció, valamint a közös marketing dinamikus növekedést ígérhet még egy induló vállalkozás számára is. Úgy véljük, hogy a Franchise rendszerben működő vállalkozások vezetői, akarnak és el is tudnak érni valós üzleti eredményeket! Számukra szeretnénk pénzügyi ismereteinket, tapasztalatainkat megosztani, hozzá járulni vállalkozásuk dinamikus fejlődéséhez!

Franchise szöv.: Milyen konkrét segítséget tudtok nyújtani tagjainknak?

KVZ: A K&H banknál ma már nagyon könnyen lehet „bankolni”, minden ma elérhető digitalizációs megoldás adott ahhoz, hogy akár út közben is, két tárgyalás között, elindítsunk egy fontos átutalást, vagy üzleti bankkártyánk helyett a mobiltelefonunkkal fizessünk. Így a gördülékeny ügyintézéssel megspórolt időt a vállalkozás fejlesztésére lehet fordítani. Egy új tevékenység elindításánál mindenkinek fontos, hogy a fix költségeket alacsony szinten tartsa, ehhez tudunk mi is hozzájárulni azon kedvezményes akciónkkal, amelynek keretében 6 hónapig a K&H vállalkozói extra számlacsomagok havi díjának csak a felét számítjuk fel. Jelenleg olyan jövőbe mutató szolgáltatáson is dolgozunk amelyek közvetlen üzleti segítséget adhatnak a franchise átvevőknek felhasználva a digitalizációban rejlő lehetőségeket.

Franchise szöv.: Milyen digitalizációs fejlesztésekre gondolsz? Mi érhető el jelenleg a Banknál e téren?

Bankunk nagy hangsúlyt fektet a digitalizációval kapcsolatos fejlesztésekre, célunk hogy lépést tudunk tartani a változó világgal. Jelenleg elérhető a napi bankoláshoz szükséges valamennyi ügyintézés digitálisan, sőt már számlanyitást is lehet online kezdeményezni. Új fejlesztésünk az online hitellimit kalkulátor, amely a kh.hu oldalon érhető el, a cégadatok megadását követően azonnal tájékoztatást ad, hogy az adott vállalkozás számára van-e elérhető hitelajánlatunk.

Franchise szöv.: Egy banki kapcsolatban az igazság pillanata akkor jön el, ha a cég hitelt szeretne felvenni, mi erre a K&H Bank válasza?

Amennyiben a vállalkozás túl van az első kritikus éven és egy magasabb működési szintre szeretne lépni, akkor valóban felmerül a hitelfelvétel lehetősége, ami katalizátorként hathat a forgalomra. A hiteltől való távolmaradás leggyakoribb oka, hogy a vállalkozás nem tud, vagy nem szeretne fedezetet bevonni az ügylet mögé, valamint, a hitelügyintézéssel járó körülmények, adminisztrációs terhek már önmagukban is elég ijesztőek sokak számára. A K&H Bank válasza erre: a K&H üzlettámogató hitelek, melyet egyszerűen és gyorsan igénybe vehetnek a vállalkozások, úgy, hogy tárgyi fedezet és saját erő bevonása nem szükséges, valamint a hitel felhasználását sem kell számlákkal igazolni.

Franchise szöv.: Ha nem kell tárgyi fedezet és önerő sem, akkor az vagy nem igaz, vagy nagyon drága hitel lehet!

Természetesen igaz, ezt a lehetőséget a K&H Bank és az Európai Beruházási Alap tavaly kötött megállapodása teszi lehetővé, hogy pénzintézetünknél olyan kis- és középvállalkozások is hitelhez jussanak, amelyek korábban nem, vagy csak kedvezőtlenebb feltételekkel igényelhettek finanszírozást. Bizonyos feltételek teljesülése esetén ugyanis a K&H Bank a biztosítéki kör erősítése cél­jából a díjmentes COSME portfoliógarancia fedezetként történő bevonását kéri. A garanciát a COSME Program és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) az Európai Beruházási Terv keretében biztosítja. Ez a portfoliógarancia a vállalkozások számára teljesen ingyenesen, a feltételek teljesülése esetén automatikusan kapcsolódik a hitelekhez. Ezáltal a hiteligénylőknek ingatlanfedezet és plusz adminisztrációs terhek nélkül tudunk forrást biztosítani, ami nagyban megkönnyítheti egy kezdő, vagy fejlesztést tervező vállalkozás kezdeti lépéseit. A franchise tagok most szerződéskötési díj nélkül köthetnek szerződést, amennyiben hiteligénylésük jóváhagyásra került.

Franchise szöv.: Hogyan lehet a K&H Bankkal kapcsolatba lépni, hogyan lehet a kedvezményeket érvényesíteni?

A Franchise Szövetség internetes oldalán a „Társult Tagok” al-oldalon érhető el a K&H Bank rövid bemutatkozása, innen a kh.hu oldalra kattintva érhető el a Franchise átvevő tagoknak szóló kedvezmények részletei, az igénybevétel feltételei. A kedvezmények a Franchise átvevő vállalkozások számára bármelyik K&H Bankfiókban elérhetők.

Cikkek

Nyissa meg saját BioHair fodrászatát!

Az országos lefedettséggel rendelkező, folyamatosan bővülő BioHair franchise hálózat új szalonok nyitásához vállalkozó partnereket keres Budapesten és vidéken is! További információkért látogasson el a www.biohair.hu/franchise

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu