A Magyar Franchise Szövetség és a K&H Bank stratégiai együttműködése

A Magyar Franchise Szövetség és a K&H Bank stratégiai együttműködése

A Magyar Franchise Szövetség és a K&H Bank stratégiai együttműködése

Idén januárban stratégiai együttműködést kötöttünk a K&H Bankkal, melynek keretén belül szakmai segítséget nyújtunk egymásnak és partnereinknek. A K&H Bank kollégái már bemutatkozási lehetőséget kaptak a Franchise Börze rendezvényünkön.

A K&H Bank képviseletében Kovács Viktor Zoltán igazgatót, a K&H kkv marketing főosztály vezetőjét kérdeztük az együttműködés céljáról, valamint a szövetségen keresztül elérhető banki kedvezményekről.

Franchise szöv.: Milyen lehetőségeket láttok a Franchise Szövetséggel való együttműködés kapcsán?

KVZ: Egy jól működő franchise hálózat garancia a sikerre, hiszen a már bejáratott üzleti koncepció, a kiépített disztribúció, valamint a közös marketing dinamikus növekedést ígérhet még egy induló vállalkozás számára is. Úgy véljük, hogy a Franchise rendszerben működő vállalkozások vezetői, akarnak és el is tudnak érni valós üzleti eredményeket! Számukra szeretnénk pénzügyi ismereteinket, tapasztalatainkat megosztani, hozzá járulni vállalkozásuk dinamikus fejlődéséhez!

Franchise szöv.: Milyen konkrét segítséget tudtok nyújtani tagjainknak?

KVZ: A K&H banknál ma már nagyon könnyen lehet „bankolni”, minden ma elérhető digitalizációs megoldás adott ahhoz, hogy akár út közben is, két tárgyalás között, elindítsunk egy fontos átutalást, vagy üzleti bankkártyánk helyett a mobiltelefonunkkal fizessünk. Így a gördülékeny ügyintézéssel megspórolt időt a vállalkozás fejlesztésére lehet fordítani. Egy új tevékenység elindításánál mindenkinek fontos, hogy a fix költségeket alacsony szinten tartsa, ehhez tudunk mi is hozzájárulni azon kedvezményes akciónkkal, amelynek keretében 6 hónapig a K&H vállalkozói extra számlacsomagok havi díjának csak a felét számítjuk fel. Jelenleg olyan jövőbe mutató szolgáltatáson is dolgozunk amelyek közvetlen üzleti segítséget adhatnak a franchise átvevőknek felhasználva a digitalizációban rejlő lehetőségeket.

Franchise szöv.: Milyen digitalizációs fejlesztésekre gondolsz? Mi érhető el jelenleg a Banknál e téren?

Bankunk nagy hangsúlyt fektet a digitalizációval kapcsolatos fejlesztésekre, célunk hogy lépést tudunk tartani a változó világgal. Jelenleg elérhető a napi bankoláshoz szükséges valamennyi ügyintézés digitálisan, sőt már számlanyitást is lehet online kezdeményezni. Új fejlesztésünk az online hitellimit kalkulátor, amely a kh.hu oldalon érhető el, a cégadatok megadását követően azonnal tájékoztatást ad, hogy az adott vállalkozás számára van-e elérhető hitelajánlatunk.

Franchise szöv.: Egy banki kapcsolatban az igazság pillanata akkor jön el, ha a cég hitelt szeretne felvenni, mi erre a K&H Bank válasza?

Amennyiben a vállalkozás túl van az első kritikus éven és egy magasabb működési szintre szeretne lépni, akkor valóban felmerül a hitelfelvétel lehetősége, ami katalizátorként hathat a forgalomra. A hiteltől való távolmaradás leggyakoribb oka, hogy a vállalkozás nem tud, vagy nem szeretne fedezetet bevonni az ügylet mögé, valamint, a hitelügyintézéssel járó körülmények, adminisztrációs terhek már önmagukban is elég ijesztőek sokak számára. A K&H Bank válasza erre: a K&H üzlettámogató hitelek, melyet egyszerűen és gyorsan igénybe vehetnek a vállalkozások, úgy, hogy tárgyi fedezet és saját erő bevonása nem szükséges, valamint a hitel felhasználását sem kell számlákkal igazolni.

Franchise szöv.: Ha nem kell tárgyi fedezet és önerő sem, akkor az vagy nem igaz, vagy nagyon drága hitel lehet!

Természetesen igaz, ezt a lehetőséget a K&H Bank és az Európai Beruházási Alap tavaly kötött megállapodása teszi lehetővé, hogy pénzintézetünknél olyan kis- és középvállalkozások is hitelhez jussanak, amelyek korábban nem, vagy csak kedvezőtlenebb feltételekkel igényelhettek finanszírozást. Bizonyos feltételek teljesülése esetén ugyanis a K&H Bank a biztosítéki kör erősítése cél­jából a díjmentes COSME portfoliógarancia fedezetként történő bevonását kéri. A garanciát a COSME Program és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) az Európai Beruházási Terv keretében biztosítja. Ez a portfoliógarancia a vállalkozások számára teljesen ingyenesen, a feltételek teljesülése esetén automatikusan kapcsolódik a hitelekhez. Ezáltal a hiteligénylőknek ingatlanfedezet és plusz adminisztrációs terhek nélkül tudunk forrást biztosítani, ami nagyban megkönnyítheti egy kezdő, vagy fejlesztést tervező vállalkozás kezdeti lépéseit. A franchise tagok most szerződéskötési díj nélkül köthetnek szerződést, amennyiben hiteligénylésük jóváhagyásra került.

Franchise szöv.: Hogyan lehet a K&H Bankkal kapcsolatba lépni, hogyan lehet a kedvezményeket érvényesíteni?

A Franchise Szövetség internetes oldalán a „Társult Tagok” al-oldalon érhető el a K&H Bank rövid bemutatkozása, innen a kh.hu oldalra kattintva érhető el a Franchise átvevő tagoknak szóló kedvezmények részletei, az igénybevétel feltételei. A kedvezmények a Franchise átvevő vállalkozások számára bármelyik K&H Bankfiókban elérhetők.

Cikkek

Biatorbágyon nyílik a 15. Stilianos Babauszoda

Tovább terjeszkedik a Stilianos Babauszoda hálózat. Június második felében a hálózat tizenötödik egysége nyitja meg medencéit a kisgyermekek és szüleik előtt Pest megye egyik legnépszerűbb

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu