A világ legnagyobb franchise eseményeinek idén Las Vegas nyújtott otthont

A világ legnagyobb franchise eseményeinek idén Las Vegas nyújtott otthont

A világ legnagyobb franchise eseményeinek idén Las Vegas nyújtott otthont

Február 13-14-én került sor a Világ Franchise Tanácsának ülésére 33 ország részvételével. A kétnapos eseményen a különböző országok franchise szövetségei tevékenységének harmonizálása mellett kiemelt helyet kapott a franchise vállalkozási forma védelme.

Számos országban a gazdasági döntéshozók a franchise vállalkozási forma minél erőteljesebb szabályozására törekednek, befolyásolva így az üzleti modell szabad érvényesülését, terjedését. A rendszergazdák és átvevők egymástól való függetlenségének megőrzése a franchise egyik legnagyobb erőssége. Ezt emeli ki többek között a World Franchise Council tavaszi ülésének kommunikéje. Ezen túl felhívja az országok kormányainak figyelmét, hogy tartózkodjanak minden beavatkozástól a franchise üzleti modellbe.

A WFC ülést követően, február 15 és 18 között került sor a Nemzetközi Franchise Szövetség 55. kongresszusára, amely közel 4.000 résztvevőt vonzott. Az esemény mottója “ Kapcsolat, innováció, fejlődés” volt. 

A kongresszuson közel száz program közül választhattak a résztvevők, szemináriumok, kerekasztal-beszélgetések közül, melyek célja a legújabb trendek és tapasztalatok bemutatása a franchise-ban. A világ legnagyobb hálózatai osztották meg sikerük titkát többek között a szervezeti felépítésben, a nemzetközi hálózatvezetésben, az innovációban. Elmondták,  hogy a világ különböző részein milyen politikával, hogyan értek el dinamikus növekedést.

A WFC ülésen, valamint a kongresszuson hazánkat dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára képviselte.

Cikkek

Biatorbágyon nyílik a 15. Stilianos Babauszoda

Tovább terjeszkedik a Stilianos Babauszoda hálózat. Június második felében a hálózat tizenötödik egysége nyitja meg medencéit a kisgyermekek és szüleik előtt Pest megye egyik legnépszerűbb

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu