Bezzeg az én időmben – a legjobb franchise hálózatok 2011-ből

Bezzeg az én időmben – a legjobb franchise hálózatok 2011-ből

Bezzeg az én időmben – a legjobb franchise hálózatok 2011-ből

A Szövetség a pályázók ösztönzésére, tagjainak teljes körű tájékoztatására törekedve cikksorozatot indított, mely írásokban – 2008 és 2012 között – minden év díjazottjait bemutatja. Az összeállításokban mind a rendszergazdákról, mind pedig a díjat kapott franchise átvevő partnerekről megemlékezik. Negyedik alkalommal a 2011-es év díjazottjai kerültek sorra.
“Évről évre díjazzuk a legjobb átvevőket és hálózatokat. Ez a rangos díj nagy presztízzsel bír a hazai franchise szakmában. Az elmúlt évek nyertesei felhasználták kommunikációjukban az általunk odaítélt díjakat.” – hangzott el a Díjkiosztó Gála ünnepi köszöntőjében, melyre 2012. január 26-án került sor.
A díjak a következő kategóriákban kerültek kiosztásra: az év franchise hálózata, az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata, valamint az év franchise átvevője, és az év fiatal sikeres franchise átvevője. A díjazottak kizárólag a Magyar Franchise Szövetség rendszergazda tagjai, valamint a hozzájuk tartozó franchise átvevők pályázatainak elbírálása alapján részesültek az elismerésekben.
A 2011. év franchise hálózata a DIEGO Kereskedelmi hálózat. Az akkor 20. születésnapját ünneplő franchise hálózat több mint 120 szakáruházból állt. A DIEGO meghatározó szerepet tölt be a Kárpát-medence padlóburkoló és lakásdekorációs termékek kereskedelmének piacán.
A DIEGO franchise hálózat 3 saját és 118 franchise áruházat lát el termékekkel. Magyarországon (88), Romániában (18) és Szlovákiában (15), áruházban értékesít. Magyarország egyik legismertebb márkája, ismertsége hazánkban meghaladja a 90 százalékot.
Az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata díjat a BioHair Hajvágószalon érdemelte ki. Az első hajvágószalont 2010 februárjában nyitották meg, melyet hamarosan továbbiak követtek, először csak a fővárosban, majd nagyobb vidéki városokban is.
Ma már több mint 30 szalont üzemeltetnek országszerte, 200 fodrásznak és 60 recepciósnak biztosítanak megélhetést. Megjelenésükkel megújították a fodrászati világot Magyarországon. Havi 40 ezer vendég fordul meg egységeikben.
Az év franchise átvevője díjat Komondi István, a McDonald’s franchise partnere kapta. Tizenöt éve csatlakozott hálózatához. Keszthelyen, Zalaegerszegen, valamint Sopronban egységeiben közel 200 dolgozót foglalkoztat.
Kimagasló munkájának köszönhetően éttermei forgalmát évről évre tudta növelni. A hálózat két alkalommal választotta meg az Év Franchise Partnerének, keszthelyi étterme pedig 2010-ben az „Év Franchise Étterme” kitüntetésben részesült.
Az év fiatal sikeres franchise átvevője elismerést Dákai Zsófia, a J.PRESS franchise hálózat partnere vehette át. Dákai Zsófia 2008-ban csatlakozott a hálózathoz. Tatabányán, Székesfehérváron és Veszprémben nyitott üzletet. 2011 nyarán átvette a Duna Plázában már működő egység üzemeltetését.
A 2011-es évben a négy franchise üzletének árbevétele meghaladta a 100 millió Forintot, amely 25 százalékát teszi ki a hálózat franchise üzletei árbevételének.

A franchise díj

A Magyar Franchise Szövetség minden évben versenyt hirdet tagjai között, mely megmérettetésen a legnagyobb hazai és külföldi illetőségű franchise hálózatok vesznek részt azért, hogy kiderüljön, ki az év legjobbja átadói és átvevői szinteken is.
A 2013. év díjazottjainak névsora jövő januárban kerül kihirdetésre, a Szövetség hagyományosan, minden év elején megrendezett díjkiosztó gálavacsoráján. Ismét elindult a versengés – október közepén – a hatalmas presztízzsel járó díjakért, a szakmai szervezet franchise rendszergazdái és átvevői között.
Szerző: ViFe

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu