Hogyan tovább a koronavírus után?

Hogyan tovább a koronavírus után?

Hogyan tovább a koronavírus után?

A koronavírus váratlanul és drasztikusan érintette a gazdaságot, ezen belül természetesen a franchise szektort is. A gazdaság újraindulásakor eleinte valószínűleg csak csökkentett üzemmódban fognak működni a hálózatok. A kisebb hálózatok közül egy késői nyitás esetén nem is biztos, hogy át tudják vészelni a járványt.
Ahogyan a tesztek elérhetőbbé válnak a lakosság számára, úgy a gazdaság is újra tud indulni. Akár vakcina nélkül is, hiszen jelenleg az okozza a legnagyobb problémát, hogy nem tudni ki fertőződött már meg. Először a vidéken indul majd újra az élet, ahol nem is terjedt el a betegség. A vírushelyzet egyik pozitívuma, hogy az ingatlan árak csökkenésére és az üzlethelyiség kínálat növekedésére lehet számítani.
A fogyasztás feltehetően hosszú idő múlva lesz a régi. Ugyanakkor az átalakuló életmód miatt sokan az át fognak állni az online térbe, mely egyes hálózatok számára tovább nehezíti majd az életet.
Az újra rendeződő piacban egyes vállalkozások megváltozott keresletet tapasztalhatnak majd. A tisztító szolgáltatásokat biztosító hálózatok növekvő igényekre számíthatnak, míg a szolgáltatóipar lassú rehabilitációra számít.

Ahogyan az emberek hozzászoknak az online tér navigálásához az üzleti utazások se lesznek többé szükségesek. A helyreállás részeként a hálózatoknak meg kell határozniuk, hogy saját tevékenységük melyik spektrumba esik és várhatóan mennnyi idő alatt éri el a forgalmuk a vírus előtti szintet.

Márcsev Zsolt

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu