Huszonkettedik születésnapját ünnepli idén a Magyar Franchise Szövetség

Huszonkettedik születésnapját ünnepli idén a Magyar Franchise Szövetség

Huszonkettedik születésnapját ünnepli idén a Magyar Franchise Szövetség

Folyamatosan bővülő taglétszámmal, a hazai franchise szegmenst hosszú ideje eredményesen képviselve ünnepelte a Magyar Franchise Szövetség 22. születésnapját májusban. Ugyanis immár több mint 2 évtizede, 1991-ben határozták meg a szövetség célját, feladatkörét, majd fogadták el az alakuló közgyűlésen a szövetség alapszabályát.
22 éves a Magyar Franchise Szövetség
A Magyar Franchise Szövetséget 17 hálózat és cég alapította meg, amelyek a gazdaság különböző területein tevékenykedtek. Az alapító hálózatok közül csak a McDonald’s maradt máig is tag, a többi hálózat felfüggesztette franchise tevékenységét, vagy azóta már meg is szüntette működését.
A Magyar Franchise Szövetség jelenleg 51 taggal rendelkezik, 28 rendes, 10 junior, 6 társult, valamint 7 tanácsadó tag együttesen kovácsolja össze a társadalmi szervezetet.
A 2012-es viszontagságos, kihívással teli időszak volt. A hazai gazdasági környezet súlyos terheket rótt a hazai kis- és középvállalkozásokra. Évről évre több vállalkozó próbál rögzített kapaszkodót találni, és a tapasztalatok szerint egyre többen nyitnak a franchise irányába, és – akár átvevőként, akár rendszergazdaként – franchise hálózatban látják a biztonságos gazdasági növekedést nyújtó vállalkozás lehetőségét. 
Az elmúlt esztendőben is jó néhány új hazai franchise hálózat kezdte meg működését, és több közülük fontosnak tartotta, hogy belépjen a szövetségbe. 
A szövetségi tagságról
A Magyar Franchise Szövetség tagjai között megtalálhatóak az induló hálózatoktól kezdve a legsikeresebb franchise-rendszerek hazánkban.
Szövetség tagja lehet bármely, a franchise szakma területén működő szervezet, (gazdasági társaság), egyéni cég, illetve vállalkozó, intézet, intézmény, amely (aki) vállalkozási tevékenységet végez, a Szövetség alapszabályát és a Franchising Európai Etikai Kódexet magára nézve kötelező érvénnyel elfogadja, a tagdíj fizetését vállalja. Amennyiben a további információhoz szeretne jutni a belépés feltételeiről, ezen az oldalon tájékozódhat.
R.J.

Cikkek

Nyissa meg saját BioHair fodrászatát!

Az országos lefedettséggel rendelkező, folyamatosan bővülő BioHair franchise hálózat új szalonok nyitásához vállalkozó partnereket keres Budapesten és vidéken is! További információkért látogasson el a www.biohair.hu/franchise

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu