Huszonkettedik születésnapját ünnepli idén a Magyar Franchise Szövetség

Huszonkettedik születésnapját ünnepli idén a Magyar Franchise Szövetség

Huszonkettedik születésnapját ünnepli idén a Magyar Franchise Szövetség

Folyamatosan bővülő taglétszámmal, a hazai franchise szegmenst hosszú ideje eredményesen képviselve ünnepelte a Magyar Franchise Szövetség 22. születésnapját májusban. Ugyanis immár több mint 2 évtizede, 1991-ben határozták meg a szövetség célját, feladatkörét, majd fogadták el az alakuló közgyűlésen a szövetség alapszabályát.
22 éves a Magyar Franchise Szövetség
A Magyar Franchise Szövetséget 17 hálózat és cég alapította meg, amelyek a gazdaság különböző területein tevékenykedtek. Az alapító hálózatok közül csak a McDonald’s maradt máig is tag, a többi hálózat felfüggesztette franchise tevékenységét, vagy azóta már meg is szüntette működését.
A Magyar Franchise Szövetség jelenleg 51 taggal rendelkezik, 28 rendes, 10 junior, 6 társult, valamint 7 tanácsadó tag együttesen kovácsolja össze a társadalmi szervezetet.
A 2012-es viszontagságos, kihívással teli időszak volt. A hazai gazdasági környezet súlyos terheket rótt a hazai kis- és középvállalkozásokra. Évről évre több vállalkozó próbál rögzített kapaszkodót találni, és a tapasztalatok szerint egyre többen nyitnak a franchise irányába, és – akár átvevőként, akár rendszergazdaként – franchise hálózatban látják a biztonságos gazdasági növekedést nyújtó vállalkozás lehetőségét. 
Az elmúlt esztendőben is jó néhány új hazai franchise hálózat kezdte meg működését, és több közülük fontosnak tartotta, hogy belépjen a szövetségbe. 
A szövetségi tagságról
A Magyar Franchise Szövetség tagjai között megtalálhatóak az induló hálózatoktól kezdve a legsikeresebb franchise-rendszerek hazánkban.
Szövetség tagja lehet bármely, a franchise szakma területén működő szervezet, (gazdasági társaság), egyéni cég, illetve vállalkozó, intézet, intézmény, amely (aki) vállalkozási tevékenységet végez, a Szövetség alapszabályát és a Franchising Európai Etikai Kódexet magára nézve kötelező érvénnyel elfogadja, a tagdíj fizetését vállalja. Amennyiben a további információhoz szeretne jutni a belépés feltételeiről, ezen az oldalon tájékozódhat.
R.J.

Cikkek

17. alkalommal rendezték meg a Coop Rallyt

A Polus Sütő Kft. csapata nyerte a 17. alkalommal megrendezett Coop Rally-t. A minőségi magyar élelmiszer-előállítást és -termékeket a középpontba állító, idén több mint 100

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu