Immár 21 éve a franchise szolgálatában – Magyar Franchise Szövetség

Immár 21 éve a franchise szolgálatában – Magyar Franchise Szövetség

Immár 21 éve a franchise szolgálatában – Magyar Franchise Szövetség

Mint minden év végén, most is számot vetett a Szövetség az éves munkájáról, rendezvényeiről, fontosabb eseményeiről. Idén is mozgalmas évet zárhatunk.
Új év, új tag a Magyar Franchise Szövetségben – Twist&Chips
A Twist & Chips Kft. három évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét Magyarországon. Ez idő alatt Magyarország legfontosabb vásáraiban, rendezvényein számos vásárló ismerte meg a márkát és névadó termékét, a burgonyaszirmot.
Nemzetközi gyorsétterem hálózat csatlakozott a Magyar Franchise Szövetséghez
A Belfrit gyorséttermi franchise hálózat magyarországi partnere, a Belfrit Master Hungary Kft. 2012. januárjában belépett a szakmai szervezetbe. Ezzel egy újabb kiváló rendszergazdát üdvözölhet tagjai között a Magyar Franchise Szövetség.
Belfrit franchise-hálózat
A BESTFRIT hálózatnak Belgiumban 166 egysége van. Széles kínálatával hamar népszerű étteremlánccá vált. A vendégek tudják, hogy a Bestfrit név egyet jelent az állandó magas minőséggel és a mindig friss sültkrumplival. A nagy sikerre való tekintettel 2003 nyarán megnyílt Magyarországon az első belga büfé, Belfrit néven.
Megrendezésre került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálája
Január 26-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye. A Szövetség gálavacsoráját minden év elején rendezik meg, ahol számos díjat adnak át a szakma képviselőinek.
“Évről évre díjazzuk a legjobb átvevőket és hálózatokat. Ez a rangos díj nagy presztízzsel bír a hazai franchise szakmában. Az elmúlt évek nyertesei felhasználták kommunikációjukban az általunk odaítélt díjakat.” – hangzott el a Díjkiosztó Gála ünnepi köszöntőjében.
A 2011. év franchise hálózata a Diego Kereskedelmi hálózat. Az idén 20. születésnapját ünneplő franchise hálózat 121 szakáruházból áll, meghatározó szerepet tölt be a Kárpát-medence padlóburkoló és lakásdekorációs termékek kereskedelmének piacán.
Az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata díjat a BioHair Hajvágószalon érdemelte ki. Az első hajvágószalont 2010 februárjában nyitották meg, melyet hamarosan továbbiak követtek, először csak a fővárosban, majd nagyobb vidéki városokban is.
Az év franchise átvevője díjat Komondi István, a McDonald’s franchise partnere kapta. Tizenöt éve csatlakozott hálózatához. Keszthelyen, Zalaegerszegen, valamint Sopronban egységeiben közel 200 dolgozót foglalkoztat.
Az év fiatal sikeres franchise átvevője elismerést Dákai Zsófia, a J.PRESS franchise hálózat partnere vehette át.
Dákai Zsófia 2008-ban csatlakozott a hálózathoz. Tatabányán, Székesfehérváron és Veszprémben nyitott üzletet. 2011 nyarán átvette a Duna Plázában már működő egység üzemeltetését.
Február 27. és március 3. között Mexikóban ülésezett a World Franchise Council
Mexikóvárosban került megrendezésre február 27. és március 3. között a WFC (Világ Franchise Tanács) idei első ülése, amely eseményen számos ország franchise szövetsége képviseli magát.
Mexikóváros a világ egyik legnagyobb lakosságú metropolisza (a teljes agglomeráció lakossága meghaladja a 20 millió főt). A WFC találkozóján hazánkat a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin képviselte.
A WFC arra próbálta meg felhívni a világ döntéshozóinak a figyelmét, hogy a franchise mint egy kipróbált és bizonyított üzleti modell nyújtja az egyik megoldást a gazdasági problémákra, hogy új üzleti vállalkozások induljanak, és a foglalkoztatási arány növekedjen. Számos ország és pénzügyi intézményei annak ellenére, hogy a franchise már egy bizonyított üzleti modell, még mindig nem támogatják és ismerik el jelentőségéhez mérten ezt a szektort.
Összetartó, nagy család vagyunk! – interjú dr. Mandel Katalinnal
Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára egy folyamatosan változó piacon képviseli Magyarországot. Elősegíti, hogy a magyar franchise hálózatok minél jobb pozícióból induljanak akár hazánkban, akár külföldön. A jelenlegi gazdasági változásokról és a női vezetés lehetőségeiről beszélgettünk vele. (Haszon nőknek – gazdasági magazin interjú)
Magyarország-Latin-Amerika Üzleti Fórum – március 21-22.
Az elmúlt évtized globális változásai átrajzolják a világgazdasági és világpolitikai erővonalakat. Ennek szellemében Martonyi János külügyminiszter 2011. december 19-én a „Magyar külpolitika az uniós elnökség után” című írásában ismertette a hazai külpolitika aktuális prioritásait. Írásában kiemeli a fontosságát, hogy hazánk ismét olyan régiók felé nyisson, amelyeket a magyar külpolitika „elfelejtett” az elmúlt években (Latin-Amerika, Fekete-Afrika, illetve a csendes-óceáni szigetvilág), melyek egy részével korábban még diplomáciai kapcsolatot sem létesítettünk.
Ennek a törekvésnek az eredményeképpen március 21-22-én kerül megrendezésre a Nemzeti külgazdasági Hivatal szervezésében Magyarország-Latin-Amerika Üzleti Fórum, hogy elősegítse a latin-amerikai országok és Magyarország közötti kereskedelmi kapcsolatok kialakulását.
A Magyar Franchise Szövetséget Dr. Mandel Katalin képviselte. A szövetség örömmel venné, ha minél több dél-amerikai franchise hálózat képviselné magát hazánkban, valamint ha a közeljövőben hazai franchise hálózatok is megvetnék a lábukat majd a dél-amerikai kontinensen.
Hitelek és támogatások voltak terítéken a Magyar Franchise Szövetség március 29-i klubdélutánján
Három kiváló előadást hallhattak ismét azok a vállalkozók és érdeklődők, akik részt vettek a Magyar Franchise Szövetség március 29-én megrendezett klubdélutánján.
Elsőként Moskovits Pált, a Biggeorge’s Finance vezérigazgatóját hallgathattuk meg. Előadásában az Új Széchenyi Terv támogatott hiteleiről tartott érdekfeszítő prezentációt. Az érintett hitelek az Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel, az Új Széchenyi Beruházási Hitel, valamint az Új Széchenyi Forgóeszköz Hitel.
A szakmai találkozó programjában két előadást is hallhattak a munkahelyi képzések támogatásával kapcsolatban, melyek a Társadalmi Megújulás Operatív Program (röviden TÁMOP) keretében, Európai Uniós forrású támogatással megvalósuló, pályázati projektek bemutatásáról szóltak.
A témában először Nagy Zoltán, a Katedra Nyelviskola hálózat igazgatója, a Magyar Franchise Szövetség Etikai Bizottságának elnöke tartott színvonalas beszámolót. Ezt követően pedig Dr. Papp-Váry Árpádtól, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) dékánjától hallhattunk érdekes előadást.
Lájkold a Magyar Franchise Szövetség Facebook-oldalát és nyerj!
2012. május 15-én, 2 darab 20000 Ft értékű ágytakarót sorsoltunk ki, ezúttal a 2011. év franchise hálózata, a Diego Kft. felajánlásával, azon látogatók között, akik a “Tetszik”, avagy “Like” gomb megnyomásával népszerűsítették a Magyar Franchise Szövetség Facebook-oldalát, a megadott időpontig.
A Magyar Franchise Szövetség vezetői is elkísérték Orbán Viktort, az üzletemberi delegációval Kazahsztánba
A keleti nyitás újabb jelentős sikerének tartja Orbán Viktor miniszterelnök az általa vezetett magyar kormányzati-üzleti delegáció pénteken zárult, kétnapos kazahsztáni látogatását. Programjának végén a kormányfő találkozott Nurszultan Nazarbajev kazah államfővel, akivel a két ország közötti hosszú távú stratégiai együttműködésben állapodtak meg.
A kormányfő asztanai látogatásának része volt egy üzleti fórum, vállalkozók részvételével mindkét országból. Ebben az üzleti delegációban részt vett a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin, és Kiss László elnökségi tag, a DIEGO Kft. franchise igazgatója.
Május 30-án került megrendezésre a Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlése
A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Murányi László elnök előadásában a 2011-es évi beszámolót, valamint Tóth András, a Felügyelő Bizottság elnökének jelentését is.
A rendezvényen előadást tartott Bartha Attila, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója “A magyar gazdaság helyzete, lehetséges kiutak a válságból” címmel.
A Szövetségbe újonnan belépő tagok az ÁKIR Tanácsadó, a Belfrit gyorsétterem, a Csak Hajvágás hajvágószalon, a DOLLHOUSE Poledance Stúdió, az EZ WASH kézi autómosó, az Open House ingatlaniroda, a Profit System üzleti franchise portál, a TIMEOUT Jeans, valamint a Twist & Chips burgonya szirom árusító franchise hálózat.
Kisfilmekkel mutatkoznak be a Magyar Franchise Szövetség rendszergazda tagjai
A filmes bemutatkozás a Szövetség megújult weboldalának legújabb kezdeményezése, mellyel közvetlen módon szeretnénk bemutatni a csatlakozott rendszergazda tagokat. A bemutatkozó videók fontos üzenetet is hordoznak, hiszen a nyilatkozó franchise vezetők hazánk legsikeresebben működő hálózatairól mondanak véleményt, mutatják be a rendszerhez való csatlakozás előnyeit, taglalják a franchise létjogosultságát a kkv szektor valamennyi résztvevője számára.
Újabb “lájkoló” nyerteseket sorsolt ki a Magyar Franchise Szövetség
Június 26-án újabb két ajándékcsomag került kisorsolásra, ezúttal a BioHair hajvágószalon, a 2011. év dinamikusan fejlődő franchise hálózatának felajánlásában. A szerencsés nyertesek a Magyar Franchise Szövetség Facebook-adatlapját “lájkolók” közül kerültek ki.
Kiváló előadások, komoly érdeklődés az MFSZ klubdélutánján – október 18.
A Magyar Franchise Szövetség által életre hívott szakmai klubdélutánok sorának egyik leglátogatottabb eseménye október 18-án került megrendezésre. A rendkívüli érdeklődés nem is volt véletlen, hiszen valamennyi előadónk rangos franchise díjat érdemlő személy is.
Egyik előadónk Perger Gabriella volt, a BioHair Kft. ügyvezető igazgatója. A BioHair hajvágószalon “Az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata – 2011.” díj nyertese. Másik díjazott prezenterünkKomondi István, a McDonald’s Hungary franchise hálózat partnere volt. Komondi úr a 2011-es év franchise átvevője díj nyertese. Harmadik előadónk Nagy Zoltán volt, a Szövetség elnökségi tagja, aKatedra Nyelviskola hálózat igazgatója volt. A Katedra Nyelviskola 2008-ban lett „Az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata”
Az idén is elindult a versengés az év hazai franchise hálózata címért
A Magyar Franchise Szövetség a 2013. januárban megrendezésre kerülő Díjkiosztó Gálán a hagyományokhoz híven kiosztja a 2012. évi Franchise díjakat. A korábbi évek kiváló pályázatai és a hálózatok nagyszerű teljesítménye alapján a Magyar Franchise Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy az előző esztendőkhöz képest több kategóriában fogalmaz meg pályázati kiírást.
November 10-én ért véget a negyedik “Franchising Expo Bulgaria” kiállítás
November 10-én este zárta kapuit az immár negyedik alkalommal megrendezésre került “Franchising Expo Bulgaria” franchise kiállítás Szófiában. A rendezvény kiállítói között a J.PRESS hazai franchise hálózat is képviselte magát. A J.PRESS a Magyar Franchise Szövetséggel közös pavilonban jelent meg Bulgária legjelentősebb franchise eseményén.
A J.PRESS hálózatot és a Magyar Franchise Szövetséget egyaránt Kőrösi Tibor, a hálózat egyik tulajdonosa képviselte a kiállításon.
Karácsonyi könyvakció
Kedves franchise Rendszergazda! Nem tudja, mivel lepje meg átvevő partnereit az ünnepek idején? Ajándékozzon igazi értéket Karácsonykor!
Rendelje meg a Franchise vállalkozás című könyvet, most rendkívül kedvező feltételek mellett, a Magyar Franchise Szövetségtől. Ünnepi akciónk keretein belül, amennyiben december 14-ig 5 példány felett rendel, úgy a kiadványhoz 3500 Ft (bruttó) / darab áron juthat hozzá. Tíz példány feletti rendelés esetén a könyvet 3000 Ft (bruttó) / darab áron értékesítjük.
A Franchise vállalkozás munkacímet viselő, eredeti szakmai mű első harmada a franchise vállalkozási forma létrehozásának és működtetésének főbb szakmai ismereteit írja le, a második harmada hazánk legnagyobb franchise rendszereinek bemutatását-, a harmadik része pedig a franchise jog alapvető összefüggéseit tartalmazza.
Szerkesztő: ViFe

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu