Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség

A Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlésére 2015. május 27-én került sor a Hotel Buda Mercure-ben. A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Murányi László leköszönő elnök tolmácsolásában a 2014-es évi beszámolót, valamint Tóth András, eddigi Felügyelő Bizottsági elnök jelentését is.

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontja a tisztújítás volt. A szakmai szervezet elnökségének mandátuma 3 évre szól, amely most járt le. A Magyar Franchise Szövetség új elnöke Tóth András lett, az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft. tulajdonosa, alelnököknek Binder Gézát, a BioHair Hajvágószalon tulajdonosát, és Kiss Lászlót, a Diego Kft. franchise igazgatóját választották meg.

Az elnökség további tagjai, Heiszler Gabriella (Spar Magyarország), Kukucska Róbert (J.Press, Pompasia Kft.), Szalay Kinga (Duna House), Wolfgang Wallisch (BENU Magyarország).

Az újonnan megválasztott elnökség tagjai. Balról haladva: Wolfgang Wallisch (BENU), Kiss László (Diego), Binder Géza (BioHair), Szalay Kinga (Duna House), Mandel Katalin (főtitkár), Tóth András (Pékpont), Kukucska Róbert (J.Press), Heiszler Gabriella (Spar)

Tóth András elnöki köszöntőjében az alábbiakban foglalta össze célkitűzéseit. „Folytatni kell az előző évek alatt megkezdett utat. Fontos a lobbitevékenység és a marketing munka további erősítése a Szövetség életében. A lobbynak és a marketingnek is azt kell szolgálniuk, hogy a Szövetség tagjai erősödjenek, új források megtalálásával és felhasználásával. Fontos a franchise gondolat megerősítése is a köztudatban, és hogy a franchise-t, mint üzleti lehetőséget bemutassuk a potenciális vállalkozók előtt. Továbbra is aktív szerepet kívánunk betölteni a nemzetközi szervezetekben, így is segítve tagjaink külföldi terjeszkedését és továbbadva mindazon fontos információkat, változásokat és innovációkat, amelyek külföldön a franchise szektorban történnek.”

A Felügyelő Bizottság elnöke Vidács Gyula, a Fornetti Európa Kft. ügyvezető igazgatója lett. Az Etikai Bizottság elnöki posztját az elkövetkezendő három évben Dr. Darázs Lénárd, ügyvéd, egyetemi tanár tölti be.

Sor került az idén jelentős évfordulót ünneplő tagok és a juniorból rendes taggá váló cégek elismerésére. A szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin elismerő oklevelet adott át a jubiláló tagoknak, az Otthon Centrum 15 éves, a COOP Üzletlánc és a Hertz Mercure Rent a Car 20 éves, a Katedra Nyelviskola és a Spar Magyarország 25 éves jubileuma alkalmából. Rendes taggá válásuk alkalmából elismerést kapott a Cafe Frei, a Matrackuckó, a Vitamin Szalon franchise hálózat.

Bemutatták a Szövetség új tagjait, a Bite Bakery Cafe, a Cafe Frei, a Jono Yogo frozen yoghurt, a Levendula kézműves fagylaltozó és a Smart Ingatlan hálózatokat. Szintén bemutatták az új társult tagokat is, a 3G Multimédia, az Assister, a SMS (Shop Management System) cégeket, és dr. Kupai Mihály ügyvéd.

A rendezvényen előadást tartott Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója „A magyar gazdaság helyzete, kilátásai” címmel.

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban megszervezi a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést ad a résztvevőknek a franchise hálózatok

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu