Rekord létszámú látogató vett részt a szeptember 30-i klubdélutánon

Rekord létszámú látogató vett részt a szeptember 30-i klubdélutánon

Rekord létszámú látogató vett részt a szeptember 30-i klubdélutánon

Szeptember 30-án megrendezésre került klubdélutánon rekord létszámú látogató vett részt, így az előadások előtt és után is intenzív, kötetlen beszélgetések alakultak ki.

A Magyar Franchise Szövetség célja, hogy tagjainak, valamint a franchise iránt érdeklődő vállalkozóknak olyan felületet biztosítson, ahol az új ismeretek megszerzése mellett lehetőséget teremt a franchise hálózatok közötti tapasztalatcserére, valamint kapcsolatok, együttműködések kialakulására. A klubdélutánon feldolgozott témák kiváló alapul szolgálnak már meglévő rendszerek fejlődéséhez, új hálózatok indulásához. A szeptemberi 30-i előadásokban egyaránt szó volt a franchise általános működéséről, valamint különféle látásmódokról, rugalmasságról.

A délután témája a hálózat indítás, valamint hazai és külföldi terjeszkedés volt. Elsőként a Café Frei hálózat alapító tulajdonosai Langár Tamás és Frei Tamás mesélt a kávézó, majd a kávézó lánc elindulásáról. A lánc küldetése a kávézás kultúráját, és különféle kultúráit megismertetni a fogyasztókkal. A nemzetközi terjeszkedéshez elengedhetetlen a rugalmasság, hogy mindig a helyi szokásokhoz, szociális keretekhez, lehetőségekhez illeszkedjen a koncepció. A Café Frei sikerének titka az a folyamatos alkalmazkodás, és a környezet szocio-kulturális vizsgálata.

Frei Tamás, Café Frei alapító tulajdonos

Másodikként a Duna House számolt be a folyamatról, hogy miként lett egy Jókai tér 5. szám alatti ingatlanirodából Magyarország legnagyobb ingatlanközvetítő franchise-hálózata. Szalay Kinga jelenleg a Duna House franchise igazgatója, ám ő is ingatlanközvetítőként kezdte pályája elején. Karrierje együtt fejlődött az iroda hálózattal. A Duna House története mellett a franchise, mint vállalkozási forma alapismereteiről számolt be. A felsorolt 10 legfontosabb alapelvet a Duna House indulása során végigjárta, így biztosítva a stabil működést. Így a koncepció kialakítására, kipróbálására két évet szántak, a küldetés pontos, meghatározására pedig három hónapot. Hiszen a precíz tervezés a stabil jövő kulcsa.

Szalay Kinga, Duna House franchise igazgató

A délután utolsó előadását Dr. Kupai Mihály a BENU Magyarország franchise programvezetője tartotta. Előadásában kitért arra, hogy a BENU gyógyszertárak tulajdonosai miért döntöttek az egységes és szigorú szabályozású működés mellett.  A koncepció életképessége beigazolódott, a megnövekedett vásárlások és vásárlói kosárérték miatt megtérül a befektetés. A fejlődés alapja a BENU esetében a pontos igényfelmérések, és piaci helyzetelemzés volt.

Dr. Kupai Mihály – BENU gyógyszertárak, francise programvezető

A Szövetség legközelebbi rendezvényén újabb hálózatok osztják meg tapasztalatukat és ismereteiket az indulásról és hálózatfejlesztésről. Emellett két általános ismereteket nyújtó előadást hallhatnak az érdeklődők. Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára tart előadást a franchise üzleti modellről, a jól működő hálózatok titkairól, kudarcok okairól. Továbbá Dr. Darázs Lénárd a Szövetség Etikai Bizottságának elnöke tart előadást a legfontosabb franchise jogi kérdésekről, know-how és védjegy védelemről és a kizárólagosságról.

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban elindítja a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést nyújt a résztvevőknek a franchise hálózatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu