Moszkvában ülésezik a World Franchise Council

Moszkvában ülésezik a World Franchise Council

Moszkvában ülésezik a World Franchise Council

 

Moszkvában, több mint 20 ország franchise szövetségének részvételével ülésezik a Világ Franchise Tanács (WFC). Az ülést követően, a holnapi napon nyitja meg kapuit az International Franchise Forum, orosz franchise kiállítás.

Az ülés legfőbb témája idén a franchise hálózatok munkavállalóinak az érdekvédelme. Az utóbbi években Ausztráliában komoly problémát jelentett, hogy például számos 7Eleven franchise átvevő nem fizette megfelelően a dolgozóit.

A probléma megszűntetésére az ausztrál kormány 2017 szeptemberében olyan rendelkezést hozott, hogy a franchise hálózatok teljes felelőséggel tartoznak azért, hogy az Ausztráliában működő átvevőik megfelelő módon és időben kifizessék az egységeikben dolgozók bérét. Meghatározták, hogy a dolgozóknak fizetendő bérminimum 15 AUD/óra, amelyre még ráépül a szombat, vasárnap, ünnepnapi 1,5, 2, 2,5 – szörös pótlék.

A WFC ülésen az Egyesült Arab Emirátusok beválasztásra került a tanács tagjai közé. A találkozón hazánkat a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin képviseli.

A rendezvény házigazdája, Oroszország gazdaságában a franchise szektor immár nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Az első franchise hálózatok megjelenése óta közel 1000 hálózat működik franchise rendszerben.

A WFC arra próbálja meg felhívni a világ döntéshozóinak a figyelmét, hogy franchise mintegy kipróbált és bizonyított üzleti modell nyújtja az egyik megoldást a gazdasági problémákra, hogy új üzleti vállalkozások induljanak és a foglalkoztatási arány növekedjen. Számos ország és pénzügyi intézményei annak ellenére, hogy a franchise már egy bizonyított üzleti modell, még mindig nem támogatják és ismerik el jelentőségéhez mérten ezt a szektort.

forrás: Magyar Franchise Szövetség

Cikkek

Nyissa meg saját BioHair fodrászatát!

Az országos lefedettséggel rendelkező, folyamatosan bővülő BioHair franchise hálózat új szalonok nyitásához vállalkozó partnereket keres Budapesten és vidéken is! További információkért látogasson el a www.biohair.hu/franchise

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu