Évről évre nagyobb érdeklődés övezi a Horvát Franchise Kiállítást

Évről évre nagyobb érdeklődés övezi a Horvát Franchise Kiállítást

Évről évre nagyobb érdeklődés övezi a Horvát Franchise Kiállítást

Június 2-án nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt a Horvát Franchise Kiállítás (FEC – Franchising Exhibition Croatia) Opatijában.

A kiállítás célja népszerűsíteni a franchise-t, mint kipróbált és működőképes üzleti modellt. A rendezvényen sikeres horvát és nemzetközi franchise hálózatok, valamint tanácsadó és befektető cégek mutatkoznak be a potenciális átvevőknek.

Magyarországról a Logiscool hálózat is részt vesz az eseményen, amely hálózat franchise partnereket keres a térségben.


Dr. Breuer Anita és Csitári Gyula a Logiscool alapítói

A kiállítás keretein belül ma délelőtt Ljiljana Kukec, a Horvát Franchise Szövetség elnöke, Dr. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára, valamint szlovén és szerb franchise szakemberek kerekasztal beszélgetést tartottak a franchise jövőjéről, aktuális trendekről. Mandel Katalin arról beszélt, hogy az Egyesült Államokban a gazdasági döntéshozók részéről elindult egy kezdeményezés, hogy a Franchise Átadó is vállaljon felelősséget Franchise Átvevői egységében dolgozó alkalmazottakért. Ez a franchise elveivel erősen ütközik, hiszen a Franchise Átvevőket sérti a saját függetlenségükben.

Ezért az Európai Franchise Föderáció ennek a problémának a kiküszöbölésére megváltoztatta franchise etikai kódexét. A Magyar Franchise Szövetség főtitkára elmondta, hogy a dokumentumba bekerült, hogy a Franchise Átvevő felelős azon személyi és anyagi erőforrásokért, amelyeket a franchise üzleti tevékenységében használ. Illetve ki lett emelve, hogy a saját gazdasági tevékenységéért a Franchise Átvevő teljes mértékben felelős.

Cikkek

17. alkalommal rendezték meg a Coop Rallyt

A Polus Sütő Kft. csapata nyerte a 17. alkalommal megrendezett Coop Rally-t. A minőségi magyar élelmiszer-előállítást és -termékeket a középpontba állító, idén több mint 100

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu