Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

A Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlésére 2018. május 10-én került sor a Novotel Budapest Centrumban. A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Kiss László alelnök tolmácsolásában a 2017. évi beszámolót, valamint Vidács Gyula, eddigi Felügyelő Bizottsági elnök jelentését is.

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontja a tisztújítás volt. A szakmai szervezet elnökségének mandátuma 3 évre szól, amely most járt le. A Magyar Franchise Szövetség új elnökének Vidács Gyulát, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg.

A két alelnök Lavotha Ildikó, a High Care Cosmetics Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgatója, valamint Kiss László, a Diego Kft. franchise igazgatója lett.

Az újonnan megválasztott elnökség további tagjai: Hahn Gábor, a Matrackuckó alapító tulajdonosa, Megyeri Gábor a Bubbles mosoda hálózat alapítója, Szemler Tamás a Duna House franchise igazgatója, valamint Wolfgang Wallisch a BENU Magyarország igazgatótanácsának elnöke.

Vidács Gyula elnöki köszöntőjében az alábbiakban foglalta össze célkitűzéseit. „Folytatni kell az előző évek alatt megkezdett utat. A szövetség célja továbbra is az etikusan működő franchise hálózatok tömörítése, és érdekeik képviselete. Emellett fontos a lobby tevékenység és a marketing munka további erősítése a Szövetség életében. A szövetség továbbra is aktív szerepet kíván betölteni a nemzetközi szervezetekben, így is segítve tagjai külföldi terjeszkedését.”

A Felügyelő Bizottság elnöke Pesei Tamás, a McDonald’s franchise controlling menedzsere lett. Az Etikai Bizottság elnöki posztját az elkövetkezendő három évben Dr. Darázs Lénárd, ügyvéd, egyetemi tanár tölti be.

Sor került az idén jelentős évfordulót ünneplő tagok és a juniorból rendes taggá váló cégek elismerésére. A szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin elismerő oklevelet adott át a jubiláló tagoknak, a Duna House 20 éves-, a Herbária 25 éves-, valamint a McDonald’s hazai alapításának 30. évfordulója alkalmából.

Bemutatták a Szövetség új tagjait: K&H Bank, Anjuna Pops, Apropó Reklámújság, Bellozo, Chocofacture, Creppy, Moped 91. Kft., Pandhy’s, Stella Zrt.

A rendezvényen előadást tartott Kovács Viktor Zoltán, K&H KKV marketing igazgatója. A K&H és a Magyar Franchise Szövetség stratégiai együttműködésének eredményeképpen a bank kedvezményes számlavezetés és hitel folyósítási ajánlatokat dolgozott ki a szövetség tagjai számára.
A közgyűlést Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet franchise hálózat alapító-tulajdonosának nagyon inspiráló előadása zárta. Megosztotta a résztvevőkkel a növekedés titkait, a hálózatfejlesztés kritikus pontjait, állomásait. Kihangsúlyozta, hogy a sikeres hálózatoknál milyen lényeges az edukáció, valamint a partnerek folyamatos támogatása. Meglátása szerint egy jól működő franchise hálózat képes ötvözni a nagyvállalatok, valamint a mikro vállalkozások által nyújtott előnyöket.
A 10 éve alapított Bodystreet, Európa egyik legnagyobb franchise hálózata, 5 országban közel 300 egységet üzemeltet. Idén nyitotta meg első üzletét Phoenixben, Arizonában.

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban elindítja a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést nyújt a résztvevőknek a franchise hálózatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu