Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

Új elnökséget választott a Magyar Franchise Szövetség

A Magyar Franchise Szövetség tisztújító közgyűlésére 2018. május 10-én került sor a Novotel Budapest Centrumban. A közgyűlés valamennyi napirendi pontját teljes egyetértésben, egyhangúlag szavazta meg a tagság. Ezek keretében elfogadták Kiss László alelnök tolmácsolásában a 2017. évi beszámolót, valamint Vidács Gyula, eddigi Felügyelő Bizottsági elnök jelentését is.

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontja a tisztújítás volt. A szakmai szervezet elnökségének mandátuma 3 évre szól, amely most járt le. A Magyar Franchise Szövetség új elnökének Vidács Gyulát, a Fornetti Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg.

A két alelnök Lavotha Ildikó, a High Care Cosmetics Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgatója, valamint Kiss László, a Diego Kft. franchise igazgatója lett.

Az újonnan megválasztott elnökség további tagjai: Hahn Gábor, a Matrackuckó alapító tulajdonosa, Megyeri Gábor a Bubbles mosoda hálózat alapítója, Szemler Tamás a Duna House franchise igazgatója, valamint Wolfgang Wallisch a BENU Magyarország igazgatótanácsának elnöke.

Vidács Gyula elnöki köszöntőjében az alábbiakban foglalta össze célkitűzéseit. „Folytatni kell az előző évek alatt megkezdett utat. A szövetség célja továbbra is az etikusan működő franchise hálózatok tömörítése, és érdekeik képviselete. Emellett fontos a lobby tevékenység és a marketing munka további erősítése a Szövetség életében. A szövetség továbbra is aktív szerepet kíván betölteni a nemzetközi szervezetekben, így is segítve tagjai külföldi terjeszkedését.”

A Felügyelő Bizottság elnöke Pesei Tamás, a McDonald’s franchise controlling menedzsere lett. Az Etikai Bizottság elnöki posztját az elkövetkezendő három évben Dr. Darázs Lénárd, ügyvéd, egyetemi tanár tölti be.

Sor került az idén jelentős évfordulót ünneplő tagok és a juniorból rendes taggá váló cégek elismerésére. A szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin elismerő oklevelet adott át a jubiláló tagoknak, a Duna House 20 éves-, a Herbária 25 éves-, valamint a McDonald’s hazai alapításának 30. évfordulója alkalmából.

Bemutatták a Szövetség új tagjait: K&H Bank, Anjuna Pops, Apropó Reklámújság, Bellozo, Chocofacture, Creppy, Moped 91. Kft., Pandhy’s, Stella Zrt.

A rendezvényen előadást tartott Kovács Viktor Zoltán, K&H KKV marketing igazgatója. A K&H és a Magyar Franchise Szövetség stratégiai együttműködésének eredményeképpen a bank kedvezményes számlavezetés és hitel folyósítási ajánlatokat dolgozott ki a szövetség tagjai számára.
A közgyűlést Matthias H. Lehner, a Német Franchise Szövetség alelnöke, a Bodystreet franchise hálózat alapító-tulajdonosának nagyon inspiráló előadása zárta. Megosztotta a résztvevőkkel a növekedés titkait, a hálózatfejlesztés kritikus pontjait, állomásait. Kihangsúlyozta, hogy a sikeres hálózatoknál milyen lényeges az edukáció, valamint a partnerek folyamatos támogatása. Meglátása szerint egy jól működő franchise hálózat képes ötvözni a nagyvállalatok, valamint a mikro vállalkozások által nyújtott előnyöket.
A 10 éve alapított Bodystreet, Európa egyik legnagyobb franchise hálózata, 5 országban közel 300 egységet üzemeltet. Idén nyitotta meg első üzletét Phoenixben, Arizonában.

Cikkek

Nyissa meg saját BioHair fodrászatát!

Az országos lefedettséggel rendelkező, folyamatosan bővülő BioHair franchise hálózat új szalonok nyitásához vállalkozó partnereket keres Budapesten és vidéken is! További információkért látogasson el a www.biohair.hu/franchise

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu