Élelmiszeradomány a COOP együttműködésével

Élelmiszeradomány a COOP együttműködésével

Élelmiszeradomány a COOP együttműködésével

Csaknem 7100, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal kap élelmiszeradományt az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága és a COOP együttműködésével.

A tárca az MTI-nek elküldött közleményében Czibere Károly államtitkárt idézve a társadalmi felelősségvállalás kiváló és követendő példájának nevezte az akciót, amelynek során 20 millió forint értékben alapélelmiszerekből álló adományt juttatnak el különleges szükségletű gyermekeknek.

A tájékoztatás szerint valamennyi, gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalnak jut az adományból.

A program első budapesti sajtónyilvános rendezvényén a főváros és Pest megye területén nevelkedő 1337 különleges ellátási szükségletű gyerek számára indították el az adományszállítmányt.

A közleményben kiemelték, a kormány elmúlt években hozott intézkedéseinek köszönhetően egy olyan rendszer jött létre, amely biztosítja, hogy Magyarországon a születéstől kezdve egészen 16 éves korukig a gyerekek, fiatalok nem maradnak éhen. A születéstől 3 éves korig a Biztos Kezdet Gyerekházak, 3 éves kortól a kötelező óvoda, majd az iskolarendszer biztosítja az étkezést – írták.

Közölték azt is, az idén csaknem öt és fél milliárd forinttal költ többet a rászoruló gyermekek tanév közbeni étkeztetésének támogatására a kormány, és mintegy 13 százalékkal emeli a nyári gyermekétkeztetésre szánt forrást, vagyis összesen mintegy hatmilliárd forinttal nő a gyermekétkeztetésre fordított összeg.

Kitértek arra, hogy a megemelt költségvetési támogatáson túl ebben az évben további milliárdokat fordítanak a gyermekéhezés felszámolására: az idén induló, 32 milliárd forintos keretösszegű Élelmiszercsomag elnevezésű program egyik célcsoportját a szegény családban élő, háromévesnél fiatalabb gyermekek képezik.

A COOP üzletlánc oldalán egyebek mellett az olvasható, hogy a 2010-ben létrehozott Coop Segély Alapítvány 32 ezer munkatársuk közös, segítő erejét szimbolizálja.

Az alapítvány kamionja az elmúlt években az ország minden megyéjében megfordult, és 90 millió forint értékben megközelítőleg 14 ezer emberen segített adományaival – írta az alapítvány kuratóriumi elnöke, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, akinek a vezetésével korábban háromszor lett olimpiai bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott.

forrás: marketinginfo.hu

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban megszervezi a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést ad a résztvevőknek a franchise hálózatok

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu