Év eleji nagybevásárlást tartott Lengyelországban a Duna House

Év eleji nagybevásárlást tartott Lengyelországban a Duna House

Év eleji nagybevásárlást tartott Lengyelországban a Duna House

 

340 millió forintnak megfelelő értékben újabb hitelközvetítőt vett Lengyelországban a Duna House, amellyel közel 60%-kal növelheti a Lengyelországban közvetített hitelek volumenét – írja a Portfolio.hu.

 

A Duna House cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse Franchise S.A. a mai napon megállapodást írt alá Varsóban az Alex T. Great Sp. z o.o. („ATG”) 100%-os üzletrészének megvásárlásáról. Az akvizícióval a zársaság megerősíti a lengyel hitelközvetítői piacon betöltött pozícióját és megközelítőleg 60 százalékkal növeli a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét – közölte a Duna House.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat Kelet-Közép Európa legnagyobb lakóingatlan-közvetítő csoportjaként 3 országban van jelen. Az ATG a lengyel piac meghatározó hitelközvetítője, közvetített hitelvolumenének értéke 2019 első három negyedévében 676 millió lengyel zlotyt (mai árfolyamon 52,8 milliárd forint) tett ki. A felvásárolt cég ügynöki tevékenységre szakosodott, a jelzáloghitelek mellett üzleti szolgáltatásokkal és biztosításokkal is foglalkozik. A tranzakció vételára 4,3 millió lengyel zloty, azaz 339,8 millió forint. A tranzakció az aláírás napján sikeresen lezárult.

A Duna House Group a Metrohouse Franchise S.A. 2016. évi felvásárlásával lépett be a lengyel piacra,2018 novemberében tovább erősítette jelenlétét a GoldFinance akvizíciójával, mely után a jelenlegi a cégcsoport harmadik felvásárlása az országban. Az ATG csatlakozása újabb komoly lépést jelent a Duna House Group lengyelországi hitelpiaci pozíciójának megerősítésében – közölték. A mostani ügylet lezárásával, a cégcsoport égisze alatt több mint 700 hitelszakértő fog dolgozni Lengyelországban, akik folytatják a szoros együttműködést a cégcsoport ottani, Metrohouse ingatlanközvetítő hálózatával. A Duna House lengyelországi csoportja így több mint 120 Metrohouse és GoldFinance irodával, valamint több mint 1 300 ingatlan és hitelszakértővel áll az ügyfelek szolgálatára.

“Nyereséggel zártuk a 2019-es évet Lengyelországban és továbbra is elkötelezettek vagyunk a lengyel piac iránt, így az ATG akvizíciója egy logikus következő lépés számunkra. Az akvizíciónak várhatóan az első negyedévtől pozitív hatása lesz a lengyel tevékenység adózott eredményére. A menedzsment összességében 4-5 éves megtérüléssel tervez es bízik abban, hogy a még erősebb piaci pozíciónak köszönhetően a további organikus növekedés is felgyorsul a piacon” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Guy Dymschiz, a Duna House cégcsoport igazgatóságának elnöke, aki szerint további akvizíciókat terveznek.

Portfolio.hu

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu