Újabb milliárdos SPAR beruházás Bicskén

Újabb milliárdos SPAR beruházás Bicskén

Újabb milliárdos SPAR beruházás Bicskén

 

Több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre bicskei telephelyén a Magyarországon 25. születésnapját ünneplő SPAR csoport. A beruházás révén létrejött a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont.

Mint a létesítmény sajtóbemutatóján elhangzott: a korábban csak húsüzemként működő REGNUM Húsüzem mostantól szakmai műhelyként is funkcionál. A SPAR negyedszázados hazai működése során eddig összesen csaknem egymilliárd eurót fektetett be a magyar piacon.

Az évente több mint 30 millió kilogramm sertéshúst értékesítő SPAR az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A cég 2015-ben 1,7 milliárd forintot fordított arra, hogy 7.500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10.900 négyzetméteresre bővítse. Az öt hónap alatt végrehajtott munkálatok nagyságrendjét jelzi, hogy 160 tonna acélszerkezet alá 300 köbméter betont öntöttek, s a közel 3 ezer négyzetméteres új szárnyba 18 kilométernyi erőátviteli kábelt, valamint 2.900 méter vízvezetéket telepítettek.

A REGNUM tálcás húsokkal a kiskereskedelmi láncok közül elsőként a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kapta meg a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használatának jogát, mondta Horváth Ferenc. A minősítés nem csupán arról biztosítja a vevőket, hogy jó minőségű terméket vásárolnak, hanem azt is garantálja, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, valamint a húsa meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik.

A 10.900 négyzetméteresre nőtt üzemben tavaly 3.000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, aminek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás – S-Budget, SPAR, REGNUM – felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottak és 7 millió darab tálcás húst csomagoltak. „A mostani fejlesztés eredményeként nagyteljesítményű automata szeletelő és vákuumcsomagoló gépet vásároltunk, ami lehetősége ad a vásárlóink még magasabb színvonalú kiszolgálására.” – tette hozzá Horváth Ferenc.

A sertés tőkehús januári ÁFA-csökkenése – a SPAR prognózisa szerint – az egyik legkeresettebb árucikké teszi a frisshúst, a cég a sertéshús forgalmának legalább 10-15 százalékos emelkedésére számít egy éven belül.

„A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. egyik alapelve, hogy a biztos jövő az utánpótlás nevelésében és a kollégák folyamatos képzésében rejlik.” – hangsúlyozta Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője. Ezért a kapacitásbővítés mellett a húsüzem ezentúl szakmai oktatóközpontként is funkcionál. A REGNUM Húsüzem és Oktatóközpontra fordított beruházás értéke a 2015-ös beruházással együtt a kezdetektől meghaladja a 10 milliárd forintot.

Cikkek

A franchise előnyei-hátrányai

Mi adja az alapvető motivációt egy franchise hálózathoz való csatlakozáshoz? A franchise-ban az átvevő nemcsak egy ismert márkanevet és egységes arculatot vesz át, hanem a rendszergazda kidolgozott üzleti modelljét, tapasztalatát, tudását, valamint hírnevét. Ez valódi garanciát jelent.

Franchise képzés indul!

Meglévő hálózatát szeretné átalakítani? Vállalkozóként szeretne még többet megtudni a franchise hálózat építéséről? Működő vállalkozásához keres franchise partnereket? Átvevőként csatlakozna egy franchise hálózathoz? Vagy csak

Social Media 2025, ahol az AI-trend születik

Időpont: 2024. szeptember 12. 9:00–16:30 Helyszín: Budapest, Experience Center és Konferenciaközpont, Szentmihályi út 171. 3. emelet. (Parkolás ingyenes!)Távolról: 2024.szeptember 13. 12. órától szeptember 21-ig videón

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu