600 millió forintos fejlesztési programot indított a Fornetti

600 millió forintos fejlesztési programot indított a Fornetti

600 millió forintos fejlesztési programot indított a Fornetti

 

A Fornetti 600 millió forintos fejlesztési programot indított, amelynek első elemeként kialakított egy bútorüzemet Kiskunfélegyházán, 20 új munkahelyet teremtve – jelentette be Sebastian Gooding, a Fornetti Csoport ügyvezetője csütörtökön Kiskunfélegyházán, az új üzem átadásán tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztési program keretében a fagyasztott pékárut gyártó és forgalmazó vállalat modernizálja csomagolástechnikai eszközeit, fejleszti gépkocsiparkját. Már tervezik a romániai üzem bővítését is – mondta az ügyvezető. Hozzátette: az év végéig további 80 munkavállaló felvételét tervezik.
A vállalkozásnak 2006 óta van saját bútorgyártó részlege, amelynek feladata a partnerek értékesítési pontjainak belső tervezése és felszerelése a termékek értékesítésére specializált bútorzattal. Vidács Gyula, a Fornetti operatív ügyvezetője tájékoztatása szerint a korábbi üzemükben hetente két értékesítési pont bútorzatát tudták elkészíteni, az új üzem pedig 5-6 üzlethelyiség bútorzatának cseréjét is el tudja végezni ennyi idő alatt.
Csányi József (Nemzeti Fórum), Kiskunfélegyháza polgármestere arról beszélt, hogy a beruházás illeszkedik a város gazdasági fejlesztési tervéhez, amelynek a keretében 5 év alatt 500 új munkahely teremtését tűzték ki célként. Fontosnak nevezte, hogy a Fornettit nemrégiben felvásárló svájci Aryzta AG nem leépít, hanem fejleszti a vállalatot.
Sebastian Gooding az MTI-kérdésére közölte, hogy ezer klasszikus franchise boltot üzemeltetnek, ezek számának bővítését tervezik. Reményei szerint a jövő év nyaráig mintegy 200 bolttal lesz több a hálózatukban.
Elmondása szerint a magyarországi Fornettit nemzetközi vállalattá fogják fejleszteni. Jelezte: a jövő év tavaszán a Fornetti bekerül a németországi termékkatalógus-rendszerbe, de a termékeket már meg lehet vásárolni Németországban.
A Fornetti termékei 11 országban, több mint 2000 sütési ponton – 1800 “pékség a boltban” típusú üzletben, valamint franchise boltokban – találhatók meg.
A Fornetti Kft. Magyarországon 970 alkalmazottat foglalkoztat, külföldi leányvállalatainál még 500 dolgozója van. A vállalat 2014-ben mintegy 40 ezer tonna pékárut értékesített, árbevétele megközelítette a 22 milliárd forintot,
A nyilvános cégadatok szerint a mintegy 6 milliárd forint saját tőkével rendelkező Fornetti Kft. 2014-ben mintegy 5 milliárd forinttal növelte nettó árbevételét, amelyből az export mintegy 6,4 milliárd forintot tett ki. A társaság adózás utáni nyeresége meghaladta a 976 millió forintot a 2013-as 850 millió után.
A több tőzsdén is jegyzett Aryzta AG a világ egyik legnagyobb fagyasztott pékipari termékeket forgalmazó vállalata, négy kontinensen üzemeltet pékségeket, több mint 60 márkanév alatt. Élelmiszeripari árbevételének 47-47 százaléka származik Észak-Amerikából, illetve Európából. A társaság legutóbbi tőzsdei jelentése szerint 2014-ben árbevétele 4,8 milliárd euró, adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITA) 566 millió euró volt.
(szöveg: MTI)

 

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu