A 2013-as év franchise hálózata a McDonalds Magyarország

A 2013-as év franchise hálózata a McDonalds Magyarország

A 2013-as év franchise hálózata a McDonalds Magyarország

Január 23-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére, a hazai franchise szektor legrangosabb eseményére. A Szövetség gálavacsoráját minden év elején rendezik meg, ahol számos díjat adnak át a szakma képviselőinek. Az Év Franchise Hálózata megtisztelő elismerést Pesei Tamás, a McDonald’s Magyarország Kft. franchise controlling menedzsere vette át.
Magyarországon 25 évvel ezelőtt, 1988-ban nyílt meg az első McDonald’s gyorsétterem a Régiposta utcában. Az első franchise rendszerben működő hazai vállalatként ismert McDonald’s fejlődésében kulcsszerepet játszottak a hazai kisvállalkozások, amelyek jelenleg is a vállalat 96 éttermének közel felét franchise átvevőként üzemeltetik. A hálózat egységeiben az elmúlt 25 év alatt csaknem 1 milliárd vendég fordult meg, és jelenleg éttermeikben évente átlagosan 80 millió vendéget szolgálnak ki.
Napjainkban az ország számos pontján, valamennyi megyében található McDonald’s étterem. A cég központja és a 96 étterem együttesen közel ötezer embernek biztosít megélhetést.
A hazai McDonald’s éttermekben közel 300 termékajánlat közül választhatják ki a vendégek az ízlésüknek, igényeiknek leginkább megfelelőt. A magyar vendégek számos Európában bevezetésre kerülő új terméket az elsők között kóstolhatták meg, valamint voltak olyan magyar fejlesztésű szendvicsek, amelyeket más országok is felvettek az állandó termékpalettákra. Erre példa a sertés McFarm szendvics, vagy a reggeli Fresh McMuffin.
A McDonald’s az elmúlt negyedévszázad alatt a magyar gazdaság komoly szereplőjévé nőtte ki magát. A magyarországi beruházások eddigi összértéke eléri a 37 milliárd forintot, hazai beszállítóktól pedig 97 milliárd Forint értékben vásárolt alapanyagokat a vállalat.
Fotó: Kallus György
ViFe

Cikkek

Biatorbágyon nyílik a 15. Stilianos Babauszoda

Tovább terjeszkedik a Stilianos Babauszoda hálózat. Június második felében a hálózat tizenötödik egysége nyitja meg medencéit a kisgyermekek és szüleik előtt Pest megye egyik legnépszerűbb

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu