A BÉFLEX és az Unicef stratégiai együttműködést valósítsanak meg

A BÉFLEX és az Unicef stratégiai együttműködést valósítsanak meg

A BÉFLEX és az Unicef stratégiai együttműködést valósítsanak meg

 

A BÉFLEX Zrt és az Unicef Magyar Bizottsága között megszületett az a megállapodás, melynek értelmében a két intézmény céljai összehangolásával, egymás elképzeléseinek megvalósítására a rendelkezésükre álló lehetőségek kihasználásával stratégiai együttműködést valósítsanak meg. A stratégiai együttműködés célja, hogy Felek egyes programok és akciók keretében közös tevékenység során valósítsanak meg humanitárius törekvéseket. (Béflex összeállítás)

Az UNICEF

Az UNICEF, 1946-os alapítása óta az ENSZ Közgyűlésének megbízásából a gyermekek védelmében tevékenykedik.
Az UNICEF világszerte a gyermekek jogainak szószólója, tevékenysége során elősegíti a gyermekek életben maradásához és fejlődéséhez szükséges alapvető jogok, így az egészségügyi alapellátás, a tiszta ivóvíz, az alapfokú oktatás, a gyermekek jogaira vonatkozó információk, háborúkban és természeti katasztrófákban gyorssegély és a lelki traumák kezelésének biztosítását. Az UNICEF munkáját a pártatlanság és a megkülönböztetéstől való mentesség jellemzi.
Az UNICEF működése során elsősorban a leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekeket és a legrosszabb helyzetű országokat támogatja. Szeretné elérni, hogy minden gyermek a lehető legnagyobb mértékben kiteljesíthesse képességeit.
Az UNICEF „program országai” olyan országok, amelyeknek nagy a gyermeknépessége, de kicsi az egy lakosra jutó nemzeti jövedelme (2000 dollár alatt van) és nagy a csecsemőhalandóság (1000 megszületett csecsemőből Nigerben 199, míg Svájcban 5 nem éri meg az egy éves kort. Magyarországon ez az arány 11/1000.). Ezekben az országokban az UNICEF saját irodát működtet. A világ 37 iparosodott országában (ide tartoznak Közép-Európa országai is) nincsenek UNICEF fejlesztési programok.
Az UNICEF a gyermekek érdekében végzett tevékenysége során olyan cégekkel lép együttműködésre, melyek elfogadják és magukénak érzik az UNICEF szellemiségét és erkölcsi normáit.  Akik a társadalmi felelősségvállalás (CSR) eszméjének jegyében felelős magatartást tanúsítanak a társadalommal szemben, pozitív képet alakítottak ki magukról, felelős munkaadói gyakorlatuk és környezettudatos működésük van.
Az UNICEF nem működik együtt olyan céggel, amely fegyverkereskedelemben vesz részt, valódi fegyverek másolatát forgalmazza gyerekjátékként, alkoholos italt vagy dohányárut gyárt, pornográf üzletben vesz részt, korrupt üzleti gyakorlatot folytat vagy megszegi a környezetvédelmi törvényeket. Az UNICEF elvárja az együttműködő partnertől, hogy annak tevékenysége ne sértse az ENSZ szankcióit, és olyan marketing gyakorlatot folytasson, mely nem ellentétes az Anyatej-helyettesítő termékek marketingjéről szóló nemzetközi kódex elveivel.
Az UNICEF neve, logója és emblémája nem bejegyzett védjegy ezért nem a hatályos magyar védjegyoltalmi jogszabályi előírások vonatkoznak rá, hanem egy speciális nemzetközi konvenció, az úgy nevezett Paris Convention (Párizsi Uniós Egyezmény) vonatkozik rá. Az UNICEF logójának felhasználásáról a nemzetközi szervezet rendelkezhet.
Forrás: beflex.hu

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban megszervezi a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést ad a résztvevőknek a franchise hálózatok

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu