A BITE bakery café nyerte el a 2017. év Széchenyi Vállalkozása Díjat

A BITE bakery café nyerte el a 2017. év Széchenyi Vállalkozása Díjat

A BITE bakery café nyerte el a 2017. év Széchenyi Vállalkozása Díjat

 

A 2015-ben indított kezdeményezés keretében idén már harmadik alkalommal osztott díjat a Gróf Széchenyi Család Alapítvány: két árbevételi kategórián túl innovációs, társadalmi felelősségvállalási és termelékenységi kategóriában. 
Emellett a család különdíját, és egy elismerő oklevelet adtak még át a december 1-i ünnepségen.
500 millió forint éves árbevételt meghaladó kategóriában lett az Év Széchenyi Vállalkozása Díj birtokosa a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft, mely a biztonságtechnika területén támogatja a kormányzati és vállalati ügyfeleit.
500 millió forint alatti kategóriában a BITE Bakery Café üzemeltetője, a Crown Foods Kft. nyerte el az Év Széchenyi Vállalkozása Díját. A helyben sütött termékeivel egy hagyományos pékséget idéző, ugyanakkor modern kávézó nemrégiben már franchise egységet is nyitott.
A Széchenyi–Bridge Díj a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Bridge Budapest Egyesület kezdeményezése. A tavaly alapított díjjal olyan, magyarok által alapított, három évnél nem régebb óta működő vállalkozásokat szeretnének évről évre elismerni, amelyek példaértékűek lehetnek a hazai vállalkozások körében. A díjazottat nemzetközi piaci orientáció, tudatos vállalati stratégia, átláthatóság, és nyitott vállalati kultúra kell jellemezze.
Idén ezen szempontrendszerek szerint a mobilalkalmazások fejlesztőit kiszolgáló szoftveréről híres Bitrise lett a kiválasztott. A Bitrise alig pár év leforgása alatt a startupokra jellemző lendületet is felülmúlóan tudott elérni eredményeket. A 2014-ben alapított cég 2015-ben már a Fiedler Capital magvető tőkéjéből építkezhetett. A világ egyik legjobb üzleti inkubátorprogramjában, a kaliforniai Y Combinatorban elsőként képviselhették Magyarországot 2017 elején.
„A szűken vett számbeli eredmények és az idén elért mérföldkövek mellett az alapítók hozzáállása is amellett szólt, hogy a Széchenyi–Bridge Díjat a Bitrise-nak ítéljük. Széchenyihez hasonlóan a Bitrise alapítói külső szemmel nézve vakmerőnek tűnő terveket tűztek ki maguk elé. Ezeket azonban nagyon erős szakmai háttérre támaszkodva, a nemzetközi összefogásban rejlő lehetőségek kiaknázásával, és jó adag állhatatossággal viszik végig, utólag is rácáfolva minden kétkedőre.” – mondta el a díj átadásán Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője.
Innováció kategóriában részesült elismerésben a Mateking, melynek tabletre és telefonra is optimalizált e-learning megoldása segítségével 2017-ben már 55ezer regisztráló fért hozzá online középiskolai és egyetemi szintű matematika oktatáshoz.
Társadalmi felelősségvállalás kategóriában a Carpex Kft. lett 2017-ben a díjazott. Az épülettakarítással foglalkozó magyar cég kiemelt figyelmet fordít – részben megváltozott munkaképességű – dolgozói kiválasztására és képzésére, tudatában annak, hogy a megbízói részéről meglévő bizalmat a cég minden dolgozójának nap mint nap meg kell szolgálnia.
A társadalmi felelősségvállalási kategória oklevelét Pólus Adrienn, a Thermotechnika – Crown Cool Kft. cégvezetője vehette át.
A Termelékenység kategória díjazottja a 3B System Hungary Kft. mely a személyiséganalizálás módszereit kutatva fejleszti értékesítés-támogató megoldásait.
A Széchenyi Család Különdíjat a szennyfogó szőnyegek és lábtörlők gyártásával és értékesítésével, valamint digitális nyomtatással foglalkozó Varga-Márfy Kft. kapta. A családi vállalkozás a fennállása óta végez karitatív munkát is, többek között alapítói egy speciális mentőcsapatnak.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu