A Logiscool kapta az első Széchenyi-Bridge-díjat

A Logiscool kapta az első Széchenyi-Bridge-díjat

A Logiscool kapta az első Széchenyi-Bridge-díjat

 

Átadták a 2016-os Év Széchenyi Vállalkozása díjakat a Magyar Nemzeti Múzeumban: a fődíjat a Béres Gyógyszergyár Zrt, míg a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Bridge Budapest közös vállalkozói elismerését, az első Széchenyi-Bridge díjat Dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető-alapítója kapta.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díj alapítója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány olyan kiemelkedő vállalkozásokat kíván elismerni, amelyek a nyilvánosan elérhető adataik alapján méltók arra, hogy a Széchenyi István által megfogalmazott vállalkozói értékeket egy éven keresztül képviseljék és terjesszék. Az idei fődíjat a Béres Gyógyszergyár Zrt. érdemelte ki.

„Széchenyi István mai szemmel egy kimagasló sikerű vállalkozó volt, aki a gazdaság fejlesztésével az ország felemelkedését szolgálta. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány ezért arra ösztönözi a vállalkozásokat, hogy tegyék nyilvánossá jó gyakorlataikat és ezzel mutassanak utat más vállalkozások számára” – mondta el Széchenyi Tímea, a díj alapítója.

Logiscool a Széchenyi-Bridge Díj nyertese

Idén először Széchenyi-Bridge Díj néven adott át közös különdíjat a Bridge Budapest és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány. A Széchenyi-Bridge-díjat egy olyan magyar alapítású vállalkozást vezető vállalkozó kaphatja, akinek fiatal, legfeljebb három éves a vállalkozása, aki nyitott a nemzetközi piac felé, van nemzetközi aktivitása, valamint fontos számára a tudatosság, az átláthatóság és a nyitottság.

A Széchenyi-Bridge-díjat 11 jelölt közül Dr. Breuer Anita, a Logiscool programozó iskola vezetője kapta. A 2014-ben alapított vállalkozásnál 6 és 18 év közötti gyermekeket tanítanak programozni. Céljuk, hogy az élményalapú oktatási módszerrel minél több gyermeknek megadhassák a lehetőséget a tanulásra. Mára összesen három országban, huszonnégy helyszínen tartanak oktatásokat. A működésük három évében eddig több mint hatezer kisgyermeknek sikerült bizonyítaniuk, hogy programozni élmény.

A gyermekeknek természetes, hogy számítógépet, okostelefont használnak. A Logiscool iskolákban elsősorban 7-15 éves diákokat várnak, akik játékosan sajátíthatják el a digitális írástudást, amelynek fontos alapja a logikus gondolkodás, a problémamegoldó képesség fejlesztése. Ezen ismeretek az élet bármely területén jól hasznosíthatók.

“Ma még több Széchenyire, még több vállalkozóra van szükségünk, hogy az emberek megtalálják a boldogságukat és a boldogulásukat ebben az országban. Olyan vállalkozókra, mint dr. Breuer Anita, aki felismerte a lehetőséget, amikor nem talált olyan iskolát a gyerekének, ahol programozást tanítottak volna neki. De nem csak ezt ismerte fel, hanem azt is, hogy tehet valamit a következő generációért. Hogy használható tudást és ezzel jövőt adhat a kezükbe.” – mondta a díjátadón Árvai Péter, a Bridge Budapest elnöke, a Prezi ügyvezető-társalapítója.

„Az első Széchenyi-Bridge Díj odaítélésnél számunkra döntő szempont volt, hogy a Logiscool olyan tudást közvetít, ami néhány éven belül ugyanolyan fontos lesz, mint ismerni egy idegen nyelvet, ily módon megelőzi saját korát, akárcsak Széchenyi István szinte valamennyi törekvése. Hangsúlyos szempont volt, hogy a Logiscool iskolái elérhetőek a hétköznapi emberek számára, reális árakon tanítják a digitális írástudást. A döntésnél figyelembe vettük, hogy a vállalat hosszú távon reagál arra a problémára, hogy Magyarországon ma többtízezer betöltetlen informatikai állás van, szakember pedig nagyon kevés. – mondta el Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke.

További díjazottak:

Innováció kategória – Bonaventura Kft.
Társadalmi Felelősségvállalás kategória – Fino Bio Products Kft.
Termelékenység kategória – Irodamarket Kft.
Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége különdíját a Stadler Szolnok Kft. kapta.
A nyerteseknek és a résztvevőknek a Magyar Posta Széchenyi István emlékbélyeget adott át.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu