A SPAR Magyarország Kft. a grazi Magyar Kulturális Fesztivál egyik főtámogatója

A SPAR Magyarország Kft. a grazi Magyar Kulturális Fesztivál egyik főtámogatója

A SPAR Magyarország Kft. a grazi Magyar Kulturális Fesztivál egyik főtámogatója

Három ausztriai magyar külképviselet – Magyarország Nagykövetsége, a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, Bécs és a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete – együttműködve a grazi tiszteletbeli konzulátussal és az ausztriai város intézményeivel, 2014. június 26. és 28. között „Auf nach Ungarn” címmel magyar kulturális napokat rendez Steiermark fővárosában, Graz-ban.
A nagyrészt Graz főterén zajló háromnapos fesztiválon – melynek egyik főtámogatója a SPAR Magyarország Kft. – a magyar népművészet, zene, gasztronómia és turizmus értékei kerülnek bemutatásra. A változatos, magas művészi színvonalú programokon több neves magyar előadóművész, néptánccsoport, valamint különféle zeneágakat képviselő együttes lép fel. Az előadások és koncertek mellett kiállításokra, divatbemutatóra és gyermekprogramokra is sor kerül.
A SPAR Magyarország Kft., mint a SPAR Ausztria leányvállalata, kiskereskedelmi tevékenységén keresztül sokat tesz a magyar termékek külföldi népszerűsítése érdekében is. 2013-ban kiemelt promóció keretében több osztrák tartomány mintegy 390 SPAR üzletében értékesítették a magyar élelmiszergazdaság remekeit (pl. Herz szalámi, magyar fokhagyma), idén pedig a SPAR saját húsfeldolgozó üzeme néhány feldolgozott termékének ausztriai SPAR hálózat részére történő szállítása megindítását tervezi.
A SPAR büszke arra, hogy a rendezvény egyik főtámogatója lehet, ezzel is erősítve a két ország közötti szerteágazó kapcsolatrendszert.

A SPAR

A SPAR a világ legnagyobb, önkéntes alapon szerveződött kereskedelmi lánca, amely 35 országban döntően kiskereskedők franchise típusú szerveződéseként, ugyanazon a néven és egységes logóval, de döntően egymástól független cégekként, nem multinacionális alapon tevékenykedik.
A SPAR Magyarország Kft. 1991-ben kezdte meg működését hazánkban, és az azóta eltelt idő alatt kiépítve országos hálózatát az ország egyik vezető kiskereskedelmi láncává vált.  A több mint 400 egységgel rendelkező magyarországi SPAR 2004-ben, a hazai kereskedelmi láncok közül elsőként, saját húsfeldolgozó üzemet nyitott. A cég 2012-ben magyar vállalkozók által működtetett kiskereskedelmi egységekkel megkezdte franchise hálózata kiépítését. Jelenleg 18 ilyen üzlet működik az országban.
A magyarországi SPAR, több mint 13000 munkatársával az ország ötödik legnagyobb munkaadója. A cég 2013-ban mintegy 40 millió euró értékű beruházást eszközölt húsüzeme kapacitásnövelésére, valamint új üzletek nyitására és a régebbiek korszerűsítésére. 2014-ben pedig 55 millió euró értékű beruházást tervez ugyancsak a cég hálózata további fejlesztésére.
Forrás: SPAR sajtóközlemény
Info: Fehér István, kommunikációs vezető
Kép forrása: at.gotohungary.com

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban megszervezi a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést ad a résztvevőknek a franchise hálózatok

Cégmarketing trendek – 2024

A PP Konferenciaközpont és a BKIK ezúton hívja meg a Magyar Franchise Szövetség tagjait a Cégmarketing trendek – 2024 című konferenciájára. A jelentkező hálózatok képviselői

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu