A világ 12 legkülönösebb McDonalds étterme

A világ 12 legkülönösebb McDonalds étterme

A világ 12 legkülönösebb McDonalds étterme

 

Jelenleg a világ 117 országában, közel 35.000 darab McDonald’s gyorsétterem működik. Afranchise rendszerek előírásainak megfelelően ezeknek általában egységes a megjelenésük, hogy a vásárlók a világ bármely részén könnyedén felismerjék őket. Természetesen kivételek mindig vannak, a brit Mirror internetes portál pont ezekből próbálta csokorba gyűjteni a legérdekesebbeket.


Guantánamo Bay, Kuba
Forrás: Wikimedia Commons

A helyszín a hírhedt fogolytábor, amely állítólag a világ legveszélyesebb terroristáinak ad otthont. Mondhatni az egyik utolsó helyszín, ahol az ember McDonald’s étteremre számítana.
A szögesdróttal körölvett étterem még annak ellenére sem kimondottan hívogató, hogy a háttérben kék ég és pálmafák tűnnek fel. Az étterem kizárólag a támaszpont katonái és dolgozói számára érhető el, annak ellenére, hogy ez az egyetlen McDonald’s Kubában…


Bray, Írország
Forrás: Flickr / William Murphy

Ezt a Tudor-stílusú épületet még a 19. században építették. Az 1940-es évekig a helyi piacként funkcionált, amely helyére 1997-ben költözött McDonald’s étterem. Az épület felső szintjén jelenleg a helyi városháza működik.
Az impozáns épület turistalátványosság is egyben, az éttermet pedig korábban (az USA Today által hírdetett szavazáson) a világ 5. legszebb McDonald éttermének választották.


Roswell, Új-Mexikó, USA
Forrás: Wikimedia Commons

Ez a McDonald’s étterem nem evilági. Az étterem Roswell-ben található, amely város méltán arról híres, hogy állítólag 1947-ben egy azonosíthatatlan repülő tárgy zuhant le a közelében. A jelenség azóta is a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. A turisták kedvelt zarándokhelye az űrhajó alakú étterem, ahol földöntúli hamburgereket tudnak enni.


Freeport, Maine, USA
Forrás: Getty

Ebből a McDonald’s étteremből kimaradtak a híres arany ívek, sőt még a hálózat védjegye is alig látható. A képet tüzetesebben megnézve látható, hogy az 1850-es években épült családi ház ablakai sötétítettek.


Melbourne, Ausztrália
Forrás: Wikimedia Commons

Ez az érdekes megjelenésű épület egykor hotelként működöt Melbourne városában. Az Art Deco stílusú étterem hűen ragaszkodik gyökereihez, retro étkezőjével és esténként felkapcsolt neon lámpáival.
Macca’s (ahogy az ausztrálok nevezik) a szokatlan designjának köszönhetően nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében.

Kristiansand, Norvégia
Itt egy volt bank épületébe költözött az étterem, ahol az oszlopos főbejárat helyett egy oldalsót használnak a vendégek.

Sedona, Arizona, USA
Forrás: Wikimedia Commons
Talán a világ egyetlen zöld logóval ellátott McDonald’s gyorsétterme. A közismert arany íveit a cég zöldre festette Sedona szigorú tájvédelmi szabályozásai miatt (e vidékre jellemző táj meghatározó elemei a vörös sziklák).

New Hyde Park, New York, USA
Forrás: Wikimedia Commons
Első látásra egy kastélynak tűnik, de ha tüzetesebben megnézi az ember, észreveszi hogy a 19. századi épület McDonald’s étteremmé változott. Eredetileg már lebontásra volt ítélve az épület, amikor 1985 ban az étteremlánc megvásárolta és felújította azt.
Prága, Csehország
Abból a szempontból a legironikusabb McDonald’s étterem, hogy a kapitalizmus egyik ikonja a Prágában található Kommunizmus múzeumba költözött. Külsőleg egy trendi borozóra, ahol kiülőket szemmel követhetik a sétálóutca forgatagát.
Dallas, Texas, USA
Forrás: Googlestreetview

Happy Meal-doboz formájú étterem, óriás sültkrumplival, Big Mac-kel és kólával kiegészülve.Ez a hatalmas, kivilágított épület egy biztos módja annak, hogy felkeltsék a potenciális vendégek figyelmét.


Negev-sivatag, Izrael
Forrás: Flickr

Talán egy sivatagi oázis látható a képen? Nem ez egy McDonald’s étterem, a sivatag közepén. Ebben az étteremben akár kóser marha hamburgerhez is juthat. Nincs más dolga, minthogy hátradőljön, és élvezze a végtelen homokos sivatag látványát.


Barstow, Kalifornia, USA

McDonald’s vonat Barstow város állomásán. Az étterem kedvelt pihenőhelye a turistáknak, mivel „Az Egyesült Államok főútja” néven is emlegetett, közel 4000 km hosszú Route 66 mellett helyezkedik el.

Magyarországon egyébként 1988-ban nyílt meg az első McDonald’s gyorsétterem a Régiposta utcában. Az első hetekben naponta 10-11 ezer vendéget szolgált ki az étterem, a növekvő népszerűségnek köszönhetően pedig a lánc terjeszkedése az elmúlt 25 évben folyamatos volt. Jelenleg az ország számos pontján, valamennyi megyében összesen 98 egységgel vannak jelen. Az éttermekben évente átlagosan 80 millió vendéget szolgálnak ki.

Hazánkban a Nyugati téri McDonald’s a legkülönlegesebb, amelyet korábban a világ második legszebb McDonald’s éttermének választottak.

forrás: origo.hu, mirror.co.uk

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu