A világ legkülönlegesebb McDonalds éttermei

A világ legkülönlegesebb McDonalds éttermei

A világ legkülönlegesebb McDonalds éttermei

 

A Roswell-i repülő csészealj

A 90-es évek végén készült fémszerkezetes épület, mind belülről, mind kívülről az űrutazás élményére fokuszál. Éjszaka sárga-piros fénynyalábok futnak az élein, aki pedig betér a plafonról logó szkafanderes Ronald McDonald-al találkozhat.

Az étterem kb. 200 m2-es és 65-en tudnak benne leülni. Rossz hír viszont, hogy a menü teljes ugyanolyan, mint bármelyik másik McDonald’s-ban tehát aki űrhajós ebédet szeretne azoknak máshol érdemes keresgélnie.

Az elhagyott hajó

A 1986-os Kanadai világkiállításra a McDonald’s úgy érezte, hogy be kell újítania valami izgalmassal. „A bárka” eklektikus és modern megjelenésével nyűgözte le a látogatókat, az első néhány hónapban nagyon sikeres volt a koncepció, érthető okokból köröket vert a helyi konkurenciára.

De a furcsaságok itt nem érnek véget, a belső festményekkel és finom berendezéssel ütött el a hálózat többi egységétől, sőt a konyha is teljesen külön helységbe esett, így vendégek nem láthattak be oda.

De ahogy a világkiállítás véget ért a hajó bezárt, és évekig nem kezdtek vele semmit, majd 1991-ben el is adta a hálózat.

Manapság a hajó elhagyottan áll és a jelenlegi tulajdonos azt ígéri újra megnyit benne az étterem (nem feltétlenül McDonald’s-ként).

Guantánamo Bay, Kuba

Két nem feltétlenül szimpatizáló ország határán egy amerikai katonai bázison senki se nyitna éttermet. De az is biztos, hogy nem sok hely van a világon, ahol nincs McDonald’s, ám Guantánamo nem ilyen az ott állomásozó katonák szerencséjére.

Az étterem azzal tört be a köztudatba, hogy 2009-ben nem talált dolgozókat és magas prémiumokat ígért az oda költözőknek.

Érdekesség, hogy a gyorsétterem lánc nem tervez több éttermet nyitni Kubában, a Guantánamo-i étterem pedig csak a katonai személyzet számára elérhető, de a több mint 6000 fős amerikai küldöttség gond nélkül eltartja az egységet.

 

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu