Az Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország

Az Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország

Az Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország

Január 23-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye, amely minden év elején kerül megrendezésre. A Díjkiosztó Gálán ünnepélyes keretek között számos díj kerül kiosztásra a hazai franchise szakma képviselőinek. A 2013-as Év Mester Franchise Hálózata a Hertz Magyarország lett. A díjat Kozák József, a Mercur Rent a Car Kft. ügyvezető igazgatója vette át.
A Hertz Autókölcsönző hálózat a világ 150 országában működő több mint 7000 irodájával, és 680.000 gépkocsiból álló flottájával a világ legnagyobb és legrégebbi múltra visszatekintő autókölcsönzője. A hálózat a Kelet-közép-európai országokban az 1970-es évek végén, Magyarországon 1978-ban mutatkozott be. A franchise partnere az akkori viszonyoknak megfelelően egy állami nagyvállalat, a FŐTAXI volt.
A rendszerváltást és sikertelen privatizációt követően a Hertz kereste a lehetőséget a Magyarországon való megújulására. Egy magyar származású német üzletember személyében talált új mester átvevőre, aki megalapította a Mercur Rent a Car Kft-t.
Az új cégben a Hertz összes erőssége megvolt. A fejlett németországi piacon való autókölcsönzési tapasztalatok, a megöröklött hazai szakembergárda és a központ támogatása biztosította a hálózat sikerét.
Két mintaegységét 1995 tavaszán nyitotta meg Budapest belvárosában, valamint az akkori ferihegyi reptéren. Ettől kezdve szinte napról napra nőtt a hálózat piaci részesedése, amelyet a Hertz központ még abban az évben a “Franchisee of the Year ’95” kitüntetéssel díjazott.
Az országos lefedettségű hálózat kialakításához vidéki franchise partnerek bevonásával 1998-ban láttak hozzá, miután a fővárosi keresletet már teljes egészében lefedték a hálózat irodái.
Jelenleg 11 Hertz egység működik országszerte, amellyel elmondható, hogy a lefedettség teljes. A hálózat hazánkban a válság éveit leszámítva töretlenül fejlődött és pozitív előjel, hogy 2013-ban a bérleti szerződések számát tekintve újra elérték a válságot megelőző időszak forgalmát.
ViFe

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu