Bizalom és elköteleződés – öt év alatt 100 franchise partnernél jár a BENU

Bizalom és elköteleződés – öt év alatt 100 franchise partnernél jár a BENU

Bizalom és elköteleződés – öt év alatt 100 franchise partnernél jár a BENU

 

A BENU franchise program 2013-ban indult el azzal a céllal, hogy a vásárlók a BENU Gyógyszertárak által kínált színvonalas szolgáltatásokkal országszerte egyre több helyen találkozhassanak. Mára a franchise hálózat a cégcsoport fontos üzletágává fejlődött, ennek egyik mérföldköveként a gyógyszertárhálózat 100. franchise partneri megállapodását írta alá.

A BENU márkát 2012-ben vezették be Magyarországon, de a gyógyszertárakat üzemeltető cégcsoport már közel húsz éve van jelen hazánkban. A BENU-csoport ­304 gyógyszertárával (franchise-partnereivel és a fiókgyógyszertárakkal együtt) a legnagyobb hazai gyógyszertárhálózatot működteti. Gyógyszertárainak népszerűségét a 2017-es forgalmi adatok – 15 millió vásárlás, több mint 56 millió eladott termék és 20 millió beváltott recept – is jelzik. A BENU franchise programjának sikerét igazolja, hogy 2018 májusában a balatonboglári Arany Kígyó Patikával a századik franchise-szerződését írta alá a BENU Magyarország Zrt.

„Örülünk annak, hogy a balatonboglári Arany Kígyó Patika megtisztelt minket a bizalmával és századik partnerként csatlakozott franchise programunkhoz. Két szempontból is fontos ez számunkra: egyrészt a BENU az ország kiemelt turisztikai régiójában, a Balaton déli partjának üdülővárosában újabb egységgel tudja képviseltetni magát, ezáltal hazai és külföldi nyaralók ezrei találkozhatnak itt is a márkávalMásrészt a bűvös százas szám elérése franchise programunk sikerét és partnereink töretlen bizalmát is jelzi, amit ezúton is köszönünk.” – nyilatkozta dr. Kupai Mihály, a BENU Magyarország Zrt. franchise vezetője.

2012-ben a BENU új standardot vezetett be a gyógyszertári piacon. Elsőként alkalmazta a nyitott polcos gyógyszertári koncepciót, mely egységes arculatával, modern megjelenésével fokozza a vásárlói élményt. A tágas és átlátható környezet, a letisztult design nemcsak a könnyebb tájékozódást szolgálja, hanem a termékek optimális bemutatását is lehetővé teszi.

A gyógyszerek mellett az egészségvédelemhez kapcsolódó termékek, dermokozmetikumok és állatgyógyászati termékek széles választéka is megtalálható a BENU Gyógyszertárakban, ahol a vásárlók igény szerint kérhetnek segítséget a gyógyszertári dolgozóktól, válogathatnak a nyitott polcokon elrendezett termékek között. Jelenleg 130 ilyen egységes elrendezésű, felújított gyógyszertár található országszerte.

A sikeres gyógyszertári koncepció komoly versenyelőny a piacon, hiszen kutatások is igazolják, hogy a patikaválasztási szokások folyamatosan változnak. Napjainkban a vásárlók a földrajzi előnyök mellett – közel van, útba esik – a kedves személyzetet, szakmai segítséget, széles választékot és az akciókat is fontosnak tartják a patikaválasztás során. (kutatás: Szinapszis 2018 február n=800)

„Nagyon szimpatikus a BENU innovatív szemlélete, az a vásárlócentrikusság, amelyet családi vállalkozásként mi is magunkénak vallunk” – mondta el Happ Istvánné, a századik franchise partnerként csatlakozó balatonboglári Arany Kígyó Patika vezetője, aki fokozatosan adja át a stafétabotot fiának, Happ Csongornak. „Fiammal egyeztetve vágtunk bele a franchise partnerségbe, mert úgy gondoljuk, hogy kis családi vállalkozásként sosem tudnánk azokhoz az előnyökhöz jutni, amelyeket a BENU kínál partnereinek.”

A BENU franchise-program teljesítményét és sikerességét az elmúlt években több alkalommal is díjazta a szakma; legutóbb 2017-ben „Az év franchise hálózata” címet nyerte el. 

BENU sajtóközlemény

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu