Elismert szakmai mutató a DH Tranzakciószám becslése

Elismert szakmai mutató a DH Tranzakciószám becslése

Elismert szakmai mutató a DH Tranzakciószám becslése

A 2011 óta havi rendszerességgel jelentkező Barométerben megtalálható Tranzakciószám becslés adatait támasztják alá a Google-ben folytatott keresések. (Duna House összeállítás)
A Duna House vezetése sokáig küzdött azzal, hogy Magyarországon nincs olyan hiteles forrás, amely havi rendszerességgel adna ki friss adatokat az ingatlanpiacról. Úgy vélték, és vélik, hogy ezen a piacon – főleg az utóbbi években, amikor hónapról-hónapra óriási változások történnek – a 4-5 hónapos késéssel érkező elemzések inkább utólagos boncolgatások, de amire a piacnak szüksége van, az sokkal inkább azonnali, pillanatnyi adatok, helyzetjelentések.
Piacvezetőként a legtöbb ingatlan tranzakciót a Duna House bonyolítja hazánkban, így olyan releváns információk birtokában van az ingatlanok- és vásárlási körülményeinek tulajdonságairól, amelyek máshol nem állnak rendelkezésre ilyen mennyiségben és pontossággal. Az évek során (elsősorban saját használatra) olyan ingatlanpiaci elemzési és becslési módszereket fejlesztettek ki, amelyek az idő elteltével bizonyították, hogy megállják a helyüket.
A minap egy újabb megtisztelő visszaigazolása érkezett annak a munkának, mely a Duna House elmúlt 4 év ingatlan tranzakciószám becslésében van. A Portfolio.hu a Google egyik elemzési szolgáltatására hivatkozva erősítette meg, hogy azok a trendek és számok, melyeket a Duna House hosszú ideje havonta elérhetővé tesz, megegyeznek azzal, ami akkor rajzolódik ki, ha megnézzük, hogy mi felhasználók, egyes időszakokban milyen kulcsszavakra keresünk rá.
Ezt tökéletesen példázza az alábbi két grafikon egymás mellé téve, mely a Tranzakciószám becslés mellett azt mutatja, hogy a vizsgált időszakban milyen intenzíven kerestek a felhasználók az ’eladó lakás’ kifejezésre.

A Duna House-ról

A Duna House a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető vállalata, széles és sokrétű tevékenységi körébe tartozik az ingatlanközvetítés, a franchise megoldások, a projekt marketing-tevékenység, ingatlan-finanszírozás és ingatlanokkal kapcsolatos befektetések, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadói és kezelői tevékenységek. A hálózat tagja a Magyar Franchise Szövetségnek, amely 2010-ben az év franchise hálózatának választotta.
Forrás: dh.hu

Cikkek

Bemutatkozik a Maráczi Serház koncepció

A Maráczi Serház koncepció 2018-ban debütált a fesztiválok világában. Az egyedi, kör alakú italpultjaik rendkívül népszerűvé váltak, és számos fesztivál, rendezvény és városi esemény üde

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu