Franchise hálózatok társadalmi szerepvállalása a koronavírus helyzetben

Franchise hálózatok társadalmi szerepvállalása a koronavírus helyzetben

Franchise hálózatok társadalmi szerepvállalása a koronavírus helyzetben

 

Várhatóan rendkívül erős hatása lesz a koronavírus-járványnak a gazdaságra, amely sajnos a franchise ágazatot is nagyon súlyosan érinti.
A legtöbb franchise hálózat (a gyógyszertárakat, kiskereskedelmi koncepciókat, éttermek egy részét, valamint a Bubbles mosodákat leszámítva) munkatársai- illetve vásárlói egészségére tekintettel ideiglenesen egységei bezárása mellett döntött. Ám a bezárások ellenére sem tétlenkednek, mindenki különböző módon igyekszik kivenni a részét a vírus elleni védekezésből.
Matrackuckó hálózat már több éve saját varrodájában állítja elő a szaküzleteiben forgalmazott alváshoz kapcsolódó termékeit: párnákat, ágyneműket, gyapjú termékeket.
A hálózat pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy az Érsekcsanádi Önkormányzat támogatásával varrodájukban védőmaszkok gyártásába kezdtek, hogy ezzel segítsék a védekezést a járvány terjedésével szemben.
Bubbles mosodák március 23-tól Budapest területén belül házhoz viszik a tavaszi nagymosást. A franchise hálózat a kialakult krízis helyzet apropóján szeretne segítséget nyújtani az otthonmaradásban és a háztartások tisztán tartásában. A kiszállás díja 1000 forint, de 65 év felettieknek ingyenesen nyújtják a szolgáltatást.
Don’t Panic Angol nyelviskola hálózat Facebook oldalán bejelentette, 10 angolul tanulni vágyó állami intézményben dolgozó egészségügyi dolgozó számára, fejenként 60.000 forint értékben ajánl fel nyelvtanfolyam részvételt, illetve digitális tananyagot.
Borháló is ideiglenesen átköltözteti rendezvényeit az online térbe, március 27-én este elindítja virtuális Kanapé Kóstoló sorozatát. Holnap este  a hálózat mindenkit szeretettel vár Facebook oldalán első „bemelegítő” live borkóstolójára!
A résztvevők számos dologról tájékozódhatnak: Hogyan kóstoljunk bort? Mitől jó egy bor?
A Kanapé kóstolót Kathona Krisztián, a Borháló Franchise alapítója tartja.
További információ a Borháló Facebook oldalán.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu