A McDonald’s kifejezetten gluténérzékeny vendégei számára fejlesztett szendvicset vezetett be 11 hazai éttermében.
A kezdeményezéshez a McDonald’s több franchise partnere is csatlakozott, így a Gluténmentes Dupla Sajtburger május 14-től a három budapesti helyszín mellett hat vidéki városban is kapható lesz. Az ételintoleranciával élőkre gondolva, mostantól a vállalat valamennyi hazai McCafé üzletében már laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is elkészíti a kávés finomságokat, a sütemények kedvelőinek pedig új, gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó Málnás Csokoládétortáját ajánlja.
„Bár éttermeinkben naponta több ezer vendéget szolgálunk ki, minden vendégünk egyformán fontos a számunkra, ezért az egyéni igényeikre is igyekszünk odafigyelni.” mondta el Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója. „Az utóbbi évben sok megkeresést kaptunk gluténérzékeny vendégeinktől, akik szeretik, és szívesen fogyasztják a termékeinket, de eddig csak a választékunknak egy szűkebb körét, salátákat, sült burgonyát tudtak fogyasztani. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifejezetten az ő igényeikre fejlesszünk egy szendvicset, hogy ezzel a számukra is teljessé tudjuk tenni a McDonald’s élményt.”
A gluténmentes zsemle Finnországból érkezik, rizslisztből, tápióka- és kukoricakeményítővel készül. Magyarországon a lakosság mintegy 2 százaléka lisztérzékeny, és további 3-4 százalék érintett valamilyen mértékben.
(forrás: chefpincer.hu, haszon.hu)