Ismételt Duna House közgyűlés az alaptőkeemelés kapcsán

Ismételt Duna House közgyűlés az alaptőkeemelés kapcsán

Ismételt Duna House közgyűlés az alaptőkeemelés kapcsán

 

A cégbíróság 2016. november 24-én eljárási hiba miatt elutasította a Duna House alaptőke emelésének bejegyzését. A társaság igazgatósága a 1,5 milliárd forintos tőkeemelés mielőbbi bejegyzése érdekében új eljárás elindításáról döntött, haladéktalanul kezdeményezi a jogi folyamat ismételt végrehajtását. A társaság működését, tőzsdei jelenlétét az alaptőke-emelési folyamat újraindítása nem befolyásolja. A sikeres részvényértékesítés eredményeképpen a tőkeemelésre 1,5 milliárd forint összegben kerül majd sor, a tájékoztatóban lefektetetteknek megfelelően. Az igazgatóság elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését és kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését.
A Duna House tulajdonosai, a tőzsdei kibocsátás előtt vállalták, hogy sikeres tranzakció esetén a részvények értékesítéséből befolyó első 1,5 milliárd forintból tőkeemelést hajtanak végre a Duna House Holding Nyrt.-ben. A zártkörű és nyilvános értékesítés sikeresen és eredményesen lezárult október 27.-én, a részvényjegyzési igényekből 2,6 milliárd forint elfogadásra került. Ezt követően az igazgatóság a 2016. szeptember 16-ai közgyűlési felhatalmazás alapján 2016. november 3. napján a Kibocsátó alaptőkéjének felemeléséről döntött a Tájékoztatóban foglaltakkal összhangban és a tőkeemelés összege átutalásra került a Társaság számára.
A cégbíróság a tegnapi napon egy eljárási hibára hivatkozva elutasította a társaság 2016. szeptember 16-i közgyűlésen elfogadott alapszabály-módosítás bejegyzését és az igazgatóság tőkeemelésre vonatkozó felhatalmazását. Ennek következtében várhatóan az alaptőke-emelésre vonatkozó változásbejegyzési kérelem sem kerülhet még bejegyzésre.
Annak érdekében, hogy a kitűzött cél, az alaptőke emelése formailag is helyesen megtörténhessen és a cégbíróság által jogerősen minél előbb bejegyzésre kerülhessen, a Duna House igazgatóságának elnöke 2016. november 28. napjára összehívta az igazgatóság ülését. Egyben kezdeményezte, hogy az igazgatóság hívja össze a Kibocsátó közgyűlését, abból a célból, hogy a Kibocsátó alapszabályának módosításáról és alaptőkéjének felemeléséről a közgyűlés a korábbi döntésekkel tartalmilag megegyező módon a Tájékoztatóban foglaltakkal összhangban eleget tegyen, és a vonatkozó cégbírósági eljárások minél előbb lezárhatóak legyenek. A társaság mindennapi működését és tőzsdei jelenlétét az eljárási folyamat megismétlése nem befolyásolja.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu