Jól teljesít Lengyelországban a Duna House

Jól teljesít Lengyelországban a Duna House

Jól teljesít Lengyelországban a Duna House

 

Továbbra is az ingatlanközvetítés a Duna House növekedésének a motorja, az első negyedévben ennek a játékvolumene hazánkban 30, Lengyelországban 60 százalékkal nőt. A két üzletág összes EBIDTA-hozzájárulásra 245 millió forintra nőtt az előző éves 97 millió forintról, amely egy 150%-os növekedést jelent a hálózat számára.

A hazai ingatlan piac is jólteljesít, 10 éve nem látott szinteken indult az év Magyarországon. A járvány alatt megváltozó keresleti szerkezet és a különböző családtámogatási programoknak köszönhetőn megnőtt kereslet. A Duna House igazgatóságának elnöke, Guy Dymschiz egy interjúban elárulta, hogy az ingatlanhálózat sokat tesz a lengyel irodahálózat kiépítéséért, de ez a befektetés idén már nyereségesre fordult – a vártnál erőteljesebben járult hozzá a piac a Duna House eredményéhez.

A lengyel eredmények annak is köszönhetőek, hogy az egyik helyi fő versenytársnak a járvány közepette fizetési problémái merültek fel, így a Metrohouse számos jó szakembert el tudott csábítani magához. A lengyelországi sikerekkel párhuzamba helyezve a Duna House cseh megjelenése egyelőre kevesebb izgalmat rejt.

Az ingatlanhálózat nem csak közvetítéssel foglalkozik, számos saját beruházást is indított, melyeknek a hirtelen megnövekedett nyersanyagárak valószínűleg nem tesznek majd jót.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu