Április 16-án kertészeti konferenciát szervez Szegeden a Vitamin Szalon

Április 16-án kertészeti konferenciát szervez Szegeden a Vitamin Szalon

Április 16-án kertészeti konferenciát szervez Szegeden a Vitamin Szalon

 

Első kézből, döntéshozók és szakmai szervezetek vezetőitől értesülhetnek a kertészeti ágazatot érintő aktuális kérdésekről, akik ellátogatnak április 16-án, csütörtökön az újszegedi Forrás Hotelbe, ahol Zsendülés címmel szervez kertészeti konferenciát a Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület és a Vitamin Szalon Kft.
– A Brüsszelből érkező támogatások megfelelő kihasználásához rendkívül fontos a naprakészség. Ebben segít a Zsendülés I. Kertészeti Konferencia, amelyet Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter fővédnökségével rendezünk Szegeden – mondta Rácz József, az egyesület elnöke.
A konferencia ötletét az egyesület tagjai vetették fel. A negyedik éve havonta összeülő tagok – a Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyei árutermelő kertészek – javasolták, hogy az ágazatot érintő kérdésekről a döntéshozók, a hivatalok képviselői egy fórumon beszélhessenek. A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület munkáját a szaktárca 2013ban miniszteri elismerésben részesítette.
Az egyesület elnöke szerint a szakmai együttműködésre jó példa a Zsendülés, amely pénzügyi támogatásából az egyesületi tagok termékeit értékesítő franchise hálózat, a Vitamin Szalon is részt vállal.
Az elnök hangsúlyozta, a konferencián nem csak technológiai és termesztési tudnivalókról lesz szó. – A neves előadók a gazdasági helyzetről, lehetőségekről beszélnek majd. Az előadások az egész kertészeti ágazatot érintik. Hiánypótló rendezvény a konferencia – fogalmazott Rácz József.
A Zsendülés elnevezéssel a tavaszi idény indulására utalnak a szervezők, akiknek szándéka, hogy minden évben hasonló időpontban újabb rendezvényeket tartanak majd.
A tanácskozásra azokat várják, akiknek fontos a saját szakterületük, de hasznos lehet a konferencia a fiatal, pályakezdő kertészek számára is. A piac, a pályázatírás, az adózás, a hitellehetőségek és a marketing témakörében elhangzó előadásokból a zöldség-és gyümölcstermesztők mellett a dísznövénykertészek, szőlészek, borászok is tanulhatnak – magyarázta az egyesület elnöke.
A konferencián, amelynek hivatalos lapja a Kertészet és Szőlészet, a kertészeti háttéripar képviselői is bemutatkoznak. A kiállítók a vetőmag forgalmazástól a fóliasátor és üvegházépítésen, párásító és párahűtő berendezések telepítésén át a csomagolástechnikáig a termelés minden fázisában segítik szakértelmükkel a kertészek munkáját.
Jelentkezés és további részletek a www.zsendules.hu címen, illetve a 20/398-0766-os telefonszámon érhetők el.

 

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu