Lengyel franchise hálózatot vett a Duna House

Lengyel franchise hálózatot vett a Duna House

Lengyel franchise hálózatot vett a Duna House

 

Megvette a Duna House Holding Nyrt. (DH) a Lengyelország legjelentősebb ingatlan- és hitelközvetítő franchise hálózatát tulajdonló Metro House cégcsoportot, a csütörtökön lezárult tranzakcióval a Metro House 100 százaléka a DH tulajdonába került – tette közzé a Duna House Holding a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A befektetett összeg egy részét 91 500 Duna House-részvénnyel egyenlítették ki, a fennmaradó rész finanszírozása banki hitelből történik – jelentette be a Duna House. A tranzakció eredményeként a Metro House többségi tulajdonosa, az MKC Investments sp. z.o.o. a DH 3 százalékos tulajdonosává vált.
A Metro House-cégcsoport 2006-ban kezdte tevékenységét Lengyelországban, jelenleg 80 irodával és több mint 600 értékesítővel működik a magyar piacnál jóval nagyobb, 38 milliós lengyel piacon. Üzleti modellje hasonlít a Duna House tevékenységéhez, vagyis a franchise hálózat mellett saját irodákat működtet és hitelközvetítési tevékenységet végez.
A Metro House-cégcsoport konszolidált árbevétele tavaly körülbelül harmada volt a Duna House csoport árbevételének, az eredményesség szempontjából pedig 2015 második felétől kezdett profitot termelni. A Duna House-csoport értékesítésből származó nettó árbevétele 2015-ben 24 százalékkal, 2,8 milliárd forintra emelkedett, adózott eredménye 31 százalékkal, 966 millió forintra nőtt.
A Duna House törzsrészvényei 2015. október 28-án kerültek fel a BÉT terméklistájára, de egyelőre nem kereskednek velük.
A cég ugyanis az értékesítés felfüggesztését kérte, mert a részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének – a hitelközvetítésnek – a teljesítményét befolyásolhatja. Januárban a Duna House június 30-ig haladékot kapott a tőzsdei kereskedés megkezdése iránti kérelem benyújtására.

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban elindítja a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést nyújt a résztvevőknek a franchise hálózatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu