Már 4 országban jelen van a 2005-ben alapított hummusbar

Már 4 országban jelen van a 2005-ben alapított hummusbar

Már 4 országban jelen van a 2005-ben alapított hummusbar

A hummusbar Kertész utcai étteremből indult útjára 2005-ben.

A koncepció alapítója Uri Gotlibovich, a kétezres évek elején költözött Budapestre Izraelből. 

A hummusbar szlogenje a kezdetek óta a HANDMADE-HEARTFELT (kézzel készített – szívhez szóló) kifejezés.
Egészséges, közel-keleti ízvilágú ételeket kínálnak. Egyik fő alapanyaguk a csicseriborsó, melyből mennyei humusz és ropogós-fűszeres falafel készül. Készítenek shaksukát, pita-szendvics különlegességeket, leveseket, fő-ételek, salátákat és desszerteket is.

Zászlóshajó éttermükben az Október 6. utcában frissen dagasztott tésztából készülő, laffa kemencében sütött lepénnyel kínálják szendvicseiket.

A franchise partnerek alapanyaggal történő ellátása egy központi gyártó egységből történik. A külföldi partnerek részben a Budapesti gyártó egységből, részben helyi vásárlással intézik a beszerzést. Mindent kizárólag tartósítószer mentesen, természetes alapanyagokkal készítenek. A gyártó egység a világ számos pontjáról rendel, például a csicseriborsót és fűszereket afrikából, a pitát Izraelből. Amit tudnak helyi alapanyagokból állítanak elő.

A vegetáriánusok és vegánok változatos és bőséges kínálatból választhatnak, ahogy a húsimádók is. A változatos kínálaton és mennyei ízvilágon kívül az éttermek barátságos, laza, családias, és fiatalos légköre is vonzó a vendégek számára.

Eleinte a tulajdonos nem is sejtette milyen sikerre viszi majd a vállalkozását. Az indulás után pár évvel bekövetkezett gazdasági világválság ellenére az étterem sikeresen működött, sőt hely szűke miatt átköltözött az azóta is központi szerepet betöltő Október 6. utcai épületbe. Az első franchise partner 2012-ben a Bartók Béla úton nyitotta meg éttermét.

A hummusbar ma 4 országban van jelen: Budapesten 13 étterem, Szófiában 4, Pozsonyban 2 és Lisszabonban 1 várja nap mint nap a vendégeit.
Külön érdemes kiemelni, hogy a hálózat minden étterme túlélte a Covid időszakot, sőt 2020-ban és 2021-ben (Covid alatt) az Allee-ban és az Etele plázában nyitottak éttermeik.
Legutóbb a Budapest Parkban nyílt egy a nyári szezon alatt üzemelő egység, jelenleg pedig az első vidéki branch megnyitásán dolgoznak Szegeden.
Hat budapesti éttermet a franchise tulajdonos, a továbbiakat pedig franchise partnerek üzemeltetik.

A hummusbar tervei között a márkaismertség további növelése és a nemzetközi terjeszkedés szerepel. Természetesen nyitottak további Budapesti illetve vidéki nagyvárosban nyíló étterem csatlakozására is.

Amennyiben a cikk felkeltette az érdeklődését, illetve bővebb információért írjon a gyongyver@hummusbar.hu email címre.

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu