McDonalds épült a grúz űrállomáson

McDonalds épült a grúz űrállomáson

McDonalds épült a grúz űrállomáson

Grúzia harmadik legnagyobb városában, Batumiban nem mindennapi McDonald’s étterem nyitott. A gyorsétteremnek helyet adó futurisztikus objektum benzinkút is egyben.

A Giorgi Khmaladze irányította Khmaladze Architects közel 1200 négyzetméteren építette fel legújabb projektjét, amely igazán impozáns és egyedülálló épület lett. A tengerparti város nemrég urbanizált területén található ez a hiperszuper benzinkút és gyorsétterem, ahol nem csak az autók, hanem az utasok kedvében is próbáltak járni a tervezők.

Külső szemlélő számára úgy tűnhet, mintha az ufók ledobtak volna egy típusépületet, hadd bámuljon a földi jónép.

A két fő funkciót természetesen szétválasztották egymástól, így az étkező és a benzinkút szegmentálja az épületegyüttest, ráadásul úgy, hogy az étterem vendégei elől rejtve marad az üzemanyagtöltő állomás. Az étterem közösségi tere az előcsarnokból nyílik, amelynek utcai bejárata szeparáltan helyezkedik el a benzinkúttól.

Ha felmennek az emeletre, akkor pedig a nyitott teraszon foglalhatnak helyet, a környező zöld növényektől övezve.

Forrás: retail.hu

Cikkek

Bemutatkozik a Maráczi Serház koncepció

A Maráczi Serház koncepció 2018-ban debütált a fesztiválok világában. Az egyedi, kör alakú italpultjaik rendkívül népszerűvé váltak, és számos fesztivál, rendezvény és városi esemény üde

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu