Megkezdte külföldi terjeszkedését a magyar Makery franchise hálózat

Megkezdte külföldi terjeszkedését a magyar Makery franchise hálózat

Megkezdte külföldi terjeszkedését a magyar Makery franchise hálózat

Világhódító útjára indult a Budapest VII. kerületében már öt éve működő Makery „csináld magad” étterem. A világon egyedülálló ötletet életre keltő cég, a Makery World ZRt. jóvoltából a hálózat első 2 franchise partnere egy hét leforgása alatt nyitotta meg éttermét Bécsben és Pozsonyban. Ezzel a budapesti mintaegység mellett, immár Európa három városában is részesei lehetünk a Makery által biztosított újszerű élménynek.

A hálózat terjeszkedése hamarosan újabb sebességi fokozatra kapcsol, mivel rövid időn belül Milánó, Barcelona, Athén, Brüsszel, Berlin és Stockholm is otthont fog adni a sikeres koncepciónak. A tervek szerint 2022 januárig a felsoroltak közül akár még 2 új városban fog nyitni az étteremlánc.

Budapest VII. kerületében már öt éve működik a Makery, ahol a vendégre bízzák az általa kedvelt étel elkészítését. Kis tálkákon megkapja az előre kimért és előkészített hozzávalókat, az étteremben kapott tableten a Makery videói pedig szemléltetik a kiválasztott étel elkészítésének lépéseit. Az asztalokba beépített főzőlapokon azután a vendég 20-25 perc alatt elkészítheti a kiválasztott fogást ahogy az asztaltársaság többi tagja is ki-ki a saját kedvencét fogyaszthatja el végül a többiekkel.

A Makery kifőzte a pandémiához való alkalmazkodás receptjét

A hálózat mintaegysége a járvány időszaka alatt sem zárt be. A Makery World ZRt. vezetői új irányokat kerestek, amelynek eredményeképpen létrehozták a „Makery Delivery-t”. A tavalyi év slágere a világon egyedülálló Makery online DIY csapatépítés volt, ugyanis a vendégek több mint fele céges csapatépítő esemény keretein belül tapasztalta meg első Makery élményét. A járvány okozta lezárások alatt a Makery online DIY csapatépítő résztvevői otthonaikban kapták kézhez az étel alapanyagokat (delivery dobozaikat) majd együtt, egy online meetingben összekötve főzték meg az ételeiket.

Ez az év csapatépítő slágerének bizonyult, mivel az étteremnek 2020 decemberében 20%-al több vendége volt, mint a járvány előtti év (2019) azonos időszakában.

Az alapítók az egyedülálló magyar koncepció egész világgal való megismertetéséhez a franchise modellt választották.

A Makery World ZRt. franchise terjeszkedését a Magyar Franchise Szövetség támogatása mellett a Német Franchise Szövetségben betöltött tagsága is erősíti a DACH régióban (Ausztria, Németország, illetve Svájc területén).
A Makery egységek leendő tulajdonosai a szoftveres megoldáson túl a kezdetektől teljes szupportot kapnak, az előkészítő tervezéstől kezdve a megfelelő helyszín megtalálásán keresztül, az étterem megnyitásáig és üzemeltetéséig.

“A Makery a sikeres kreatív alkotás élményét kínálja, könnyen elérhető éttermi keretek között!” 

Amennyiben szeretne bővebb információt kapni a Makery hálózatról, vagy a csatlakozási feltételekről, érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:

Kontakt:

Makery World Zrt.
Kövécs András

VP, Head of Strategy
+36 20 447 1177
Andras.kovecs@makeryworld.com

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu