Minden régióban erősödik az olcsó ingatlanok piaca

Minden régióban erősödik az olcsó ingatlanok piaca

Minden régióban erősödik az olcsó ingatlanok piaca

 

Amíg Budán szinte nincs is lakáscélú ingatlan tranzakció 5 millió Ft alatt, addig az ország többi régiójában erősödik az arányuk, vidéken az összesítés szerint szinte minden 5. eladás innen kerül ki. – olvasható a Duna House ingatlanhálózat elemzésében.

Ha csak az elmúlt év két féléves összesített adatait megvizsgáljuk, azt venni észre, hogy Buda kivételével (ahol 1% alatti az arány) minden régióban növekedett az 5 millió Ft alatti lakáscélú ingatlanok aránya. Pesten és az agglomerációban 2012. első felében 4-4%-ot mért a Duna House, amely a 2. félévben 6%-ra, a főváros vonzáskörzetében pedig 5%-ra nőtt.
Erősebb az olcsó ingatlanok piaca az ország többi megyéjében, ahol ez az árkategória az 5-10 millió közöttiek után már a második legerősebb. Míg 2012 első felében egyforma, 15-15% volt az 5 alattiak és a 10-15 millió közöttiek aránya, addig a második félévre gyengült a drágább sáv és 18%-ra erősödött az 5 millió alattiak aránya.
A Duna House adatai alapján az egyik leérintettebb megye Borsod-Abaúj-Zemplén, ahol az ingatlan tranzakciók több mint fele 5 millió alatti, ennek kb. 85%-a lakás, de szép számú olcsó ház is tulajdonost cserélt. Hasonló a helyzet Tolna Megyében is, de Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom Megyékben is minden harmadik ingatlaneladás ebből a szegmensből kerül ki.
A Duna House-ról
A Duna House a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető vállalata, széles és sokrétű tevékenységi körébe tartozik az ingatlanközvetítés, a franchise megoldások, a projekt marketing-tevékenység, ingatlan-finanszírozás és ingatlanokkal kapcsolatos befektetések, valamint az ezekhez kapcsolódó tanácsadói és kezelői tevékenységek.
A hálózat tagja a Magyar Franchise Szövetségnek, amely 2010-ben az Év Franchise Hálózatának választotta.
Forrás: dh.hu

Cikkek

Biatorbágyon nyílik a 15. Stilianos Babauszoda

Tovább terjeszkedik a Stilianos Babauszoda hálózat. Június második felében a hálózat tizenötödik egysége nyitja meg medencéit a kisgyermekek és szüleik előtt Pest megye egyik legnépszerűbb

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu