Nigériában és Dél-Afrikában is elindult a Logiscool

Nigériában és Dél-Afrikában is elindult a Logiscool

Nigériában és Dél-Afrikában is elindult a Logiscool

A Logiscool szerint egyre nagyobb jelentőséget kaptak a délutáni programok a diákok életében az elmúlt évtizedekben. A statisztikák szerint az Egyesült Államokban minden negyedik diák vesz részt valamilyen tanterven kívüli programon, képzésen. Hasonló tendenciát mutatnak a világ más országai, ez pedig egyre több befektető figyelmét irányítja a piacra. Beruházási szempontból az innovációs lehetőségek, a piac mérete és a kereslet folyamatos növekedése mind vonzóvá teszik ezt a szektort.
Ebbe a szolidnak tűnő állóvízbe dobott kavicsot a COVID, az elmúlt két év a digitális oktatásra való átállásról szólt, mely alaposan felrázta a piacot.

A hálózat véleménye szerint a franchise rendszerben működő iskolák reagáltak a leggyorsabban a hirtelen változásra. A franchise rendszerek előnye egy ilyen helyzetben az átvevők és a rendszergazda közötti szoros kapcsolat, amely lehetővé teszi a top-down intézkedések gyors végig vezetését a szervezeten. Így alakult át a Logiscool is a pandémia alatt és tervezte át a főként programozás és digitális témák közé szerveződő oktatásanyagát alig néhány hónap munkával, mindeközben új partnerekkel bővítve a hálózatot.

Egy jelentős fejlesztés a workshop-ok bevezetése volt, ezek a mini-kurzusok a korábbiakkal ellentétben csupán néhány hétig tartanak. A céljuk, hogy betekintést adjanak a diákoknak a tárgyakba, amelyeket később részleteiben is megismerhetnek egy kurzus felvételével vagy táborba való jelentkezéssel. Az új oktatási rendszer mellett egy közösségi platformot is kaptak a diákok és új tananyagokkal is bővült a Logiscool arzenálja.

Logiscool - élmény alapú programozás oktatás gyerekeknek!

Nem áll meg a terjeszkedés sem, az afrikai nyitás mellett még mindig előfordul, hogy egy nap három különböző kontinensen tárgyalnak partnerekkel. Habár a hálózat központja továbbra is Magyarországon van már nyitottak leánycéget például az Egyesült Államokban, hogy a közelebb eső partnereket menedzseljék. A folyamatos növekedés egyre kívánatosabbá teszi a felvásárlásra is a hálózatot, az utóbbi évben az alapítók elmondása szerint több érdeklődő is volt, de egyelőre nem gondolkodnak az eladásban.

Cikkek

Az online és az offline ötvözete franchise-ban

A Mr Jeff egy áttörő technológiát alkalmazó mosodai franchise, amely gördülékeny, 48 órán belüli felvételt és házhoz szállítást kínáló applikáció alapú szolgáltatásával több mint 40 országban modernizálja

2021. évi Franchise Díjak pályázati kiírása

Újra kiírásra kerülnek a Magyar Franchise Szövetség pályázatai franchise rendszergazdáknak, illetve átvevőknek. Pályázzon a Magyar Franchise Szövetség díjaira, vagy indítsa el valamely kiemelkedő franchise partnerét

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu