OC: arányaiban több a fiatal lakásvásárló, mint a válság előtt

OC: arányaiban több a fiatal lakásvásárló, mint a válság előtt

OC: arányaiban több a fiatal lakásvásárló, mint a válság előtt

Nőtt a fiatal lakásvásárlók aránya a válság előtti szinthez képest – közölte az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kedden az MTI-vel.
Az OC közleménye szerint a válság előtt a 30 év alatti fiatalok a lakásvásárlók 8-10 százalékát adták, tavaly ez az arány 15 százalékra emelkedett. A korosztály arányának növekedése azonban nem járt több lakás megvásárlásával, ugyanis időközben az éves adásvételek száma a felére zsugorodott.
A fiatalok átlagosan 10-15 százalékkal olcsóbban vásárolnak lakást, mint az idősebb korosztály. Például Budapesten a 30 év alatti vevők 13,7 millió forint átlagos vételárat fizettek tavaly, a 30-50 év közötti vevőknél ez 17,9 millió, az ennél idősebbeknél pedig 18,1 millió forint volt az átlagár. A vásárolt lakás alapterületében nincs lényeges különbség. Legkeresettebb minden korosztályban az 50 négyzetméter körüli otthon.
Otthon Centrum – tények és adatok
Az Otthon Centrum egy évtizedes fennállása során meghatározó szereplőjévé vált a hazai ingatlanpiacnak. A válság alatt versenyképességét megőrizve bebizonyította hogy nehéz gazdasági körülmények között is szilárdan megállja a helyét, 3 év alatt 30 %-os növekedést érve el.
Emellett 2009 óta folyamatosan növekedést mutattak mind tranzakciószám, mind jutalékbevételek tekintetében. Az Otthon Centrum a Magyar Franchise Szövetség tagja. A 2012. Év Innovatív Franchise Hálózata díjat az Otthon Centrum Franchising Kft. kapta.
Forrás: MTI

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu