Május végén Svédországot is meghódította a Cafe Frei, első egységüket Halmstad városában nyitották meg.
A Cafe Frei-t két barát alapította: Frei Tamás, a tévés világutazó, aki az elmúlt 20 évben, több mint 100 országba látogatott el, illetve Lángár Tamás közgazdász, élelmiszeripari vállalkozó, aki a hálózat működését üzleti oldalról segíti.
A hálózat első egysége 2007 áprilisában nyitott meg Magyarországon, azóta is folyamatosan bővül – 2011-re hazánk második legnagyobb kávézóláncává vált. Ezt követően a Cafe Frei franchise nemzetközi színtéren is terjeszkedni kezdett, Romániában, Szlovákiában, és Írországban is megjelentek egységeik.
A CAFE FREI nemzetközi kávéházlánc egyedi és különleges, itt mindig frissen pörkölt, kézzel többször átválogatott, arabica ültetvény-kávé ritkaságokból készülnek az italok. A CAFE FREI abban is egyedülálló, hogy nem csak az olaszos és a franciás kávérecepteket kínálja fogyasztásra, hanem a “világ kedvenc kávéit”, vagyis az összes jelentős “kávé-konyha” megkóstolható a kávézókban.
A CAFE FREI kozmopolita, izgalmas, a világra nyitott hely. A vendégeket sokféle impulzus éri, itt “megkóstolhatják” a világot!
A CAFE FREI franchise koncepciója
A Cafe Frei Magyarországon 40-45 franchise kávézó létesítését tervezi. Minden esetben a kiválasztott franchise partner a beruházó, és a beruházás megvalósítását követően, mint üzemeltető elkötelezett a magyar kávékultúra színvonalának emelésében, betartva a Cafe Frei franchise rendszerének előírásait.
Néhány fontos információ
- Cafe Frei kávéház jelenleg Magyarországon a 30 ezer lakosnál nagyobb településeken képzelhető el.
- A kávézó településen belüli lokációja nagyon fontos, lehetőség szerint forgalmas, városközponti, esetleg a város üzletközpontjában elhelyezkedő üzlethelyiséget preferálnak.
- A kávézók optimális alapterülete 90-150 m2, amely világos, lehetőleg nagy üvegportállal rendelkezik.
- A baristák kiválasztását, betanítását, rendszeres képzését a Cafe Frei saját barista-iskolájában végzi.