Szeptemberben Csókról mesélnek a műkincsek a BÁV-nál

Szeptemberben Csókról mesélnek a műkincsek a BÁV-nál

Szeptemberben Csókról mesélnek a műkincsek a BÁV-nál

 

A BÁV „Mesélnek a műkincsek” című előadássorozatának következő eseménye 2014. szeptember 30-én kerül megrendezésre a Szent István Antikvitásban. Dr. Révész Emese művészettörténész, a Képzőművészeti Egyetem tanára „Züzü alakváltozásai Csók István festészetében” címmel tart előadást.
Csók első olyan műveit, amelynek középpontjában kislánya áll 1910-ben festette, az utolsót 1925-ben. A két időpont között 13 olyan kompozíció készült, amelynek nem csupán modellje, hanem főszereplője, tartalmi lényegének hordozója a kislány. Csók István ezzel a magyar festészet történetének legszebb gyermekportré-sorozatát hozta létre, amely csecsemőkorától nagylánnyá éréséig követi nyomon Csók Júlia életét.
A sorozat oly sikeresnek bizonyult, hogy 1932-ben litografált változatban is megjelent. Emellett Csók több kompozícióról készített másolatot. De éppen népszerűségük miatt a képhamisítók kedvenc célpontjai is lettek a Züzü-képek. Csók saját életművén belül nagy szerepe van a festői variációknak, átiratoknak. Ezek szövevényes kapcsolatrendszerébe a Züzü-képek is jól beilleszthetőek, eredetük egészen a holland zsánerképekig nyúlik vissza.
A Mesélnek a Műkincsek előadássorozat helyszíne ezúttal a főváros V. kerületében található BÁV Szent István Antikvitás (Budapest, V. kerület, Szent István krt. 3.). A rendezvények keretében minden hónap utolsó kedd délutánján 17 órától, gyűjteményekről, műtárgyakról, kiállításokról tartanak neves szakértők és gyűjtők előadást.

A BÁV franchise

A BÁV 2005-ben kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, biztosítva ezzel a franchise-t előnyben részesítő vállalkozóknak a pénzügyi szolgáltatási szektorban való megjelenés lehetőségét. Hálózatbővítési stratégiájának részeként jelent meg még 2007-ben a Nemzetközi Franchise Kiállítás és BuyBrand Show-n is.
Emellett természetesen folyamatosan várják a további érdeklődőket, akik új üzletbe kezdenének, BÁV fiókot szeretnének nyitni. A BÁV a Magyar Franchise Szövetség tagja.
Forrás: bav.hu

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban elindítja a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést nyújt a résztvevőknek a franchise hálózatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu