Tíz ok, miért jó a babaúszás (Stilianos)

Tíz ok, miért jó a babaúszás (Stilianos)

Tíz ok, miért jó a babaúszás (Stilianos)

 

„A gyermekek számára elengedhetetlen a vízbiztonság megléte ahhoz, hogy merülhessenek. A kisbabák oktatásánál nem a búvárreflexre építünk, hanem a tudatos merülést tanítjuk. Ezt egy 3-4 hónapos gyermek is meg tudja tanulni 4-8 óra alatt.” – nyilatkozta korábban egy interjúban Varga Vivien, a Stilianos Babauszoda franchise vezető oktatója.

Koncepciójukat, a higiéniára, klórmentes vízre és magas szintű babaúszás foglalkozásra építették. A Stilianos babauszoda egyedülálló babaúszás programmal várja a kisgyermekeket. A foglalkozások során a hangsúly az apróságok vízben történő, játékos fejlesztésén van, amely által számos képességük fejlődik, valamint javul a gyermek motorikus készsége, az izomzat mozgékonysága és az egyensúlyérzék. A babák az órák során önbizalomra tesznek szert és megbarátkoznak a vízzel, az életmentő feladatokról nem is beszélve.

Babaúszás – tíz ok, amiért jó

  1. Mozgásfejlesztés – nagyon fontos, hiszen az idegrendszer a mozgás által fejlődik a legjobban és ilyen pici korban még nem tudnak a szárazföldön jól mozogni.
  2. Merülés – ez által tanulják meg a félrenyelés pánik nélküli kiköhögését, a merülések miatt megnövekszik a tüdőkapacitás, mely másodperceket jelenthet egy veszélyhelyzetben, ahol a pánik nekik később jön el és ezzel megmenthetik saját életüket.
  3. Életmentő feladatok – elsajátítják a tudatos levegő-vételt és levegő-visszatartást, lebegést, kikapaszkodást, kimászást.
  4. Rendszeres sport – ellenállóbbá válik a szervezet a betegségekkel szemben, az állandó tevékenység pedig kötelességtudatra nevel, ami meghatározó lehet majd a későbbiekben.
  5. Betegségek megelőzése – a később kialakulható betegségeket, amelyek a szárazföldön gyakran nem tapasztalhatóak, mint például a gerincferdülés, légzőszervi megbetegedések, stb.
  6. Szocializáció – közös foglalkozások, dalok, mondókák rendkívüli módon fejlesztik a kommunikációs és szociális készségeiket és segítik majd őket a beilleszkedésnél, egy új környezethez való alkalmazkodásnál.
  7. Víz szeretet – a babúszós gyerekek vízbiztonsága és a víz felé irányuló szeretete hatalmas.
  8. Szabályok ismerése – az uszodai közeg veszélyei és az ezek elkerülésére szolgáló szabályok ismerete nélkülözhetetlen.
  9. Úszás alapok – az úszásnemek tempóit tökéletesen elsajátítják, így nagyban megkönnyíti az úszás tanulását.
  10. Családi élet – a játékok során eggyé kovácsolódik a család, sok boldog pillanatot élnek át együtt, és sok nehézséggel birkóznak meg közösen. Fontos bizalomépítő és szorongásoldó hatása van.

A Stilianos franchise rendszer célja egy egységes elveken és arculaton nyugvó uszoda hálózat országos létrehozatala és működtetése, mely a babaúszás tanításra alapozódik. A franchise rendszerben olyan partnerekkel szeretnének együtt dolgozni, akik egy jól jövedelmező befektetés mellett azonosulni tudnak a Stilianos hálózat üzleti koncepciójával, törekvéseivel. Rendszerük alapja az évek alatt kidolgozott, egyedi oktatási rendszeren, oktatóik precíz kiválasztásán, és a magas színvonalú, és biztonságos uszodai környezet kialakításán nyugszik.

Franchise rendszerükben olyan partnerekkel szeretnének együtt dolgozni, akik egy jól jövedelmező befektetés mellett, azonosulni tudnak a Stilianos hálózat törekvéseivel, szolgáltatásaink színvonalával.
A Stilianos babauszoda a Magyar Franchise Szövetség tagja.

Forrás: sbu.hu

Cikkek

Franchise képzés 2.0

A Magyar Franchise Szövetség júniusban elindítja a Franchise Képzés 2.0 sorozatot. Amely az alapképzésre épül és még mélyebb betekintést nyújt a résztvevőknek a franchise hálózatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu