“Új idő”-számítás a Fornettinél

“Új idő”-számítás a Fornettinél

“Új idő”-számítás a Fornettinél

„A boltoknak mind arculatában, mind a keltett életérzésben a mai kor emberének elvárásait kell kiszolgálni. Alkalmasnak kell lenniük arra, hogy be tudják fogadni az új technológiai fejlesztéseket, új eszközöket és módszereket, hogy még szélesebb szolgáltatást nyújtsanak a vásárlóknak. Nem az irány, csak az eszközök és a sebesség kell, hogy változzon!” – olvasható a fornetti.hu weboldalon. Az „Új idő” elnevezésű programjában a franchise vállalkozás számos fejlesztést hajtott végre, és tervez a jövőben is.
A Fornetti törekvése az eddig alkalmazott bolti technológia, kínálás megújítása, megreformálása, az új bútorok alkalmazása. Fejlesztéseit rendszerbe foglalta az új helyzethez igazítva, és már mérhető az eredménye – megállják a helyüket.

Új idő – Kelesztő automata

A Fornetti kifejlesztette saját bolti automatakelesztőjét, amely a kenyér jellegű péksütemények, kiflik, zsemlék helyben sütését teszi lehetővé elsősorban az élelmiszerboltokban működő bolt a boltban üzletek számára. Ez az automatakelesztő alkalmas fagyasztva tárolni, megereszteni és programozottan adott időre kelesztett, sütésre kész termékkel várni a munkába érkező munkatársakat, leegyszerűsítve, lerövidítve és biztonságossá téve a zöld tésztás termékek előállítását.
Ezt a saját fejlesztésű berendezést természetesen a Fornetti más üzletei is használhatják. A kelesztő automata 100 százalékban Fornetti-fejlesztés, zömében hazai beszállítók által gyártott alkatrészekből.

Új idő – Megeresztő szekrény

A Fornetti másik jelentős szakmai fejlesztése a megeresztő szekrény, amellyel temperált hőmérsékleti körülmények között plusz 6-7 ºC-on elsősorban az XXL termékeket, de valamennyi előkelesztett és expressz terméküket tudják úgymond puffer-tárolni. Vagyis a szigorú technológiai időt tudjuk egy állandó hőfokon tartással megnyújtani, ezzel olyan tartalék sütési alapot képezni, amely az üzletekben a hullámzó igény – több vagy kevesebb vevő jön – áthidalását szolgálja.
Ez a berendezés is egyedi fejlesztés, költséghatékony és igen eredményes. A megeresztési időket nap közbeni technológiánál átlagosan négy és fél órára nyújtja. Arra is alkalmas, hogy este sütésre előkészített termékeket lemezen behelyezzünk, és reggel gyakorlatilag nulla időből kezdhessük meg a sütést.

Új idő – Üzletberendezés

A Fornetti fejlesztései között szerepel az eladótéri bútorok, vitrinek egységéből olyan komplex üzletberendezést összeállítani, ahol a vezérlő elv szerint jelentősen megnöveli az árubemutatási felületeket. A Fornetti bolti modernizációs programjában a kialakított polchelyek száma vezérli tulajdonképpen a teljes bolti munkát.
Az értékesítési, azaz az árubemutató felület nemcsak vizuális üzenetet nyújt a vásárló számára, hanem mintegy vezérli is a mögötte lévő kapacitások működtetését. A kínálást és értékesítést ezek az új üzletek a régi, elavult kosaras rendszerből átvezetik a tálcán sorba rakott termékkínálás irányába.

Új idő – Képzés

Új tudás kell az új technológiák működtetéséhez. A Fornetti partnerei és munkatársai képzése, oktatása és a kulturált munkavégzése a programok sikerének egyik záloga.
Fornetti oktatási központja alkalmas arra, hogy az üzletekből bevonják a tulajdonosokat, helyi menedzsereket, akik számára ugyanazt a képzést tudják nyújtani, mint saját munkatársaiknak.
„Legfontosabb fejlesztési termékünk éppen ezért nem is műszaki jellegű. Már bizonyított a programozott bolti sütési eljárás, aminek az a lényege, hogy a boltban jelenleg bemutatásra kerülő öt technológiai termékcsoport különböző megeresztési ideje és különböző paraméteren történő sütése ma már manuálisan, az alkalmazott által fejből nem végezhető el. Ezt a problémát hidaljuk át a programozott, vezérelt bolti sütés nevű munkaprogrammal, amely műveleti időkre és folyamatidőkre bontja a boltok működését. A gyakorlatban az alkalmazott számára 5 perces pontossággal meghatározza a feladatokat, és számára beosztja a napi sütésben a kemence kapacitáshelyeket, így az üzemszervezési feladatokkal nem kell foglalkoznia. Csupán az írott parancsot kell végrehajtania, és a Fornetti technológia ezzel biztosítja a pontosságot, azaz a termelés hatékonyságát a minőségi garanciákkal együtt.” – írja a fornetti.hu.
Óriási segítség tehát a programozottan vezérelt sütés. Ez egyben segítség az üzlet tulajdonosa számára is, hiszen az irányított, vezérelt munkát folyamatosan tudja ellenőrizni üzletében.

Új idő – Sütőakadémia

A Fornetti franchise dinamikus, piacélénkítő programot indított. Célja, hogy a Fornettiben megkövetelt magas színvonalú gyártáshoz zárkózzanak fel a Franchise partnerek boltjai is. A korszerűsítés nem csak arculati megújulást és belső átalakítást jelent, hanem technológiai megújulást is, ami azt célozza, hogy a vásárlók valóban a legkiválóbb minőségű, frissen sütött termékhez jussanak. A Fornetti üzletek speciális kereskedelmi helyek, ahol a hagyományos áruértékesítést kiegészíti a sütőipari félkész termékek késztermékké történő átalakítási folyamata. Úgy kell tehát az üzleteket átalakítani, hogy képesek legyenek alkalmazni a modern technológiát és az azt segítő új eszközöket. Ez valamennyi üzlet működtetőjétől komplex tudást igényel. A Nemzetközi Franchise Központban működő Sütőakadémia ezt segíti elő.

A Fornetti látványpékség története

Palásti József pékmester 1997 márciusában hozta létre családi vállalkozását, a Fornetti Kft.-t, amely egy átalakított kecskeméti házban, kisipari jelleggel kezdte meg a fagyasztott péksütemények gyártását. Eleinte elsősorban sajtos és tepertős pogácsákat készítettek az üzemben, a termékeket pedig nem darabonként, hanem tömeg alapján vásárolhatták meg a fogyasztók.
Fornetti látványpékség
Később a cég elkezdte kialakítani a látványpékségekből álló franchise hálózatát, amelyekben mobil sütőegységekkel készültek a fagyasztott süteményekből a kész pékáruk. 1999-ben a Fornetti külföldi terjeszkedésbe kezdett, először Szlovákiában, Lengyelországban és Horvátországban jelent meg a hálózat, később Romániában és Csehországban lépett piacra a társaság.

A Fornetti látványpékség hazánkban és külföldön

A koncepciót ma már Európa egyik legnagyobb franchise hálózataként tartják számon, mivel világszerte közel harminc országban több mint 7000 egységet működtetnek. A cégcsoport évente 50 millió kilogramm pékárut értékesít. A Bakutól Torontóig ívelő franchise hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít. A Fornetti név, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa Palásti József franchise alapító-pékmester.
Forrás: fornetti.hu
-ViFe-

 

Cikkek

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu