Védjegy, márka, branding

Védjegy, márka, branding

Védjegy, márka, branding

VÉDJEGY, MÁRKA, BRANDING
(részlet a Franchise vállalkozás c. könyvből – szerző: dr. Mandel Katalin)

A franchising termékek és/vagy szolgáltatások és/vagy technológia piacra juttatásának (marketingjének) olyan rendszere, amely jogilag és pénzügyileg különálló és független vállalkozások, a Franchise Rendszergazda (Franchisor) és Egyéni Franchise Vállalkozói (Egyéni Franchisee) közötti szoros és folyamatos együttműködésén alapul, ahol a Franchise Rendszergazda megadja Egyéni Franchise Vállalkozóinak a jogot és kötelezi, hogy az Egyéni Franchise Vállalkozó a Franchise Rendszergazda koncepciójának megfelelő üzleti tevékenységet folytasson.

A jog, egy közvetlen vagy közvetett pénzügyi ellenszolgáltatás fejében felhatalmazza és kényszeríti az Egyéni Franchise Vállalkozót arra, hogy használja a Franchise Rendszergazda kereskedelmi nevét és/vagy védjegyét és/vagy szolgáltatási márkajelét, know-how-ját (1), üzleti és technikai módszereit, eljárásait, és más iparjogvédelmi és/vagy szerzői tulajdonjogát, amelyet folyamatos kereskedelmi és technikai szolgáltatással támogat a felek között ezzel a céllal létrejött megállapodás keretében annak érvényességi időtartama alatt.

A márka

A csatlakozni kívánó vállalkozók választhatnak, hogy már egy befutott, ismert márkához kapcsolódó terméket és/vagy szolgáltatást kívánnak értékesíteni, vagy még egy újonnan induló, fogyasztók által még nem kedvelt, ismeretlen vagy alig ismert márkát felmutató hálózatot választanak. Természetesen a már népszerű márkákhoz való csatlakozás sokkal költségesebb, mint egy új hálózathoz.

A külföldi hálózatok egy része nem veszi tudomásul, hogy a hazai piacon bevezetett márkája Magyarországon nem mond a fogyasztók számára semmit.
A valóságban egy márka piaci bevezetése komoly költségekkel jár, amit a rendszergazdának mindenképpen figyelembe kell vennie a különböző franchise díjak megállapításakor. A vállalkozónak, aki egy külföldi rendszert választ, kalkulálnia kell, hogy az új márka ismertségének elérése milyen nehézségekkel jár, és mennyi időt vesz igénybe.

Cikkek

Megbízásainak felét franchise partnerein keresztül kézbesíti a DODO

Az üzleti ötletek mindössze 6 százaléka valósul meg, franchise-rendszerrel azonban jelentősen javítható ez az arány, mivel így a vállalkozás indításával járó kockázat nagymértékben csökkenthető. Az adatvezérelt logisztikai megoldásokat kínáló DODO Partner programja néhány évvel ezelőtt indult, és szinte azonnal úttörővé vált, mára pedig megbízásainak felét franchise partnerek révén kézbesíti. A vállalat szakértői összegyűjtötték azt az öt legfontosabb tényezőt, amely a franchise mellett szól.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu