Május 21-én tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség

Május 21-én tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség

Május 21-én tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség

A május 21-én megrendezésre kerülő tisztújító közgyűlése, amelynek keretében a szövetség elnökségének, valamint két állandó bizottságának tagjai megválasztásra kerültek. 

A szövetség elnöke, Dr. Kupai Mihály összefoglalójában a Franchise Szövetség elmúlt 3 éves munkáját értékelte. Összefoglalta, hogy az utóbbi évek milyen kihívásokat hoztak mind a cégek, mind pedig az emberek életébe. Kezdődött a Covid-dal, ezt követte az orosz-ukrán háború kitörése, az infláció és a rezsiárak emelkedése stb. Ezek a tényezők a franchise szektor fejlődését, mindennapjait is negatívan befolyásolták.

A Franchise Szövetség célkitűzése, hogy megpróbálja megfelelően menedzselni a problémákból eredő konfliktusokat, a hasznos tapasztalatokat képzés formájában átadni a tagságnak, valamint a franchise iránt érdeklődő vállalkozóknak. Ennek folyománya volt a 2024. áprilisában megrendezésre került Franchise Kiállítás és Szakmai Konferencia, amely a várakozásokon felüli látogató számmal került megrendezésre. Ebből is leszűrhető, hogy a franchise a gazdasági válság közepette is vonzó terjeszkedési forma.

A közgyűlés legfontosabb napirendi pontja a tisztújítás volt.

A Magyar Franchise Szövetség elnökségének mandátuma 3 évre szól, amely most járt le. A Magyar Franchise Szövetség megválasztott tisztségviselői a következők:

Elnökség:

Elnök:
Dr. Kupai Mihály, BENU Magyarország Zrt.

Alelnök:
Bánhidi Attila, Fornetti Kft.
Langár Tamás, Cafe Frei

Tagok:
Amin Anita, The Box Donut
Kiss László, DIEGO Kft
Kühne Kata, Otthon Centrum
Sümegi László, Fusion Zrt. (Bellozo)

Felügyelő bizottság:    

Elnök:
Tóth Kálmán, Patika Management Kft. (Alma Gyógyszertárak)
Tagok:
Hahn Gábor, Matrackuckó
Rácz József, Vitamin Szalon


Etikai bizottság:

Elnök: Máté Ferenc, Duna House
Tagok:
Dr. Kozma Zoltán, DLA Piper ügyvédi iroda
Rádi Balázs, Herbária

Sor került az idén jelentős évfordulót ünneplő tagok és a juniorból rendes taggá váló cégek elismerésére. A szövetség főtitkára, dr. Mandel Katalin elismerő oklevelet adott át az Alpha Zoo-nak, alapításának 15 éves jubileuma alkalmából. Rendes taggá válása alkalmából elismerést kapott a BESTWAX franchise hálózat.

Mokánszky Milán, a BESTWAX Center alapítója, dr. Mandel Katalin, MFSZ főtitkár

Bemutatták a Szövetség elmúlt évben belépett tagjait: Véleményguru,  Pesti Pipi, Maráczi Kft, OptiPoster Kft, Planimeter Kft, Jalsovszky ügyvédi iroda, Nagy-Kovács Ügyvédi Iroda, Mattesz Baby Spa, MozgásKlinika, valamint – egy izlandi roller üzemeltető koncepció -, a Hopp.

A rendezvényen előadást tartott Dr. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi docense, “a világ geopolitikai konfliktusainak hatása Európa és hazánk gazdaságára” címmel.

Cikkek

Biatorbágyon nyílik a 15. Stilianos Babauszoda

Tovább terjeszkedik a Stilianos Babauszoda hálózat. Június második felében a hálózat tizenötödik egysége nyitja meg medencéit a kisgyermekek és szüleik előtt Pest megye egyik legnépszerűbb

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Franchise Szövetség • H-1027 Budapest, Margit krt. 64/b • Telefon: +36 20 342 3342 • E-mail: titkarsag(kukac)franchise.hu